ekonomijobb.se

Junior Business Controller sökes till Elfa

Företag Eterni Sweden AB
Ort
Utgår

2021-11-13

Ansök nu

Junior Business Controller sökes till Elfa

Elfa erbjuder förvaringssystem som kan anpassas efter människors individuella behov genom hela livet. I vår produktportfölj ingår bland annat måttanpassade skjutdörrar och vägghängda eller fristående förvaringslösningar – allt i hållbar, funktionell design av högsta kvalitet.

Företaget grundades 1948 och ägs sedan 1999 av The Container Store, USA:s största detaljhandelskedja för förvaringsprodukter. The Container Store är börsnoterat på New York-börsen. Elfa har tre fabriker och sju säljbolag i Europa. Koncernen rapporterade en omsättning på cirka 1 155 miljoner kronor för räkenskapsåret 2020 och hade vid slutet av samma år 438 medarbetare.

Huvudkontoret ligger i Malmö.


Är du driven, analytisk och initiativtagande? Trivs du med att analysera finansiell information och vara drivande i projekt? Vill du arbeta nära CEO och CFO? Då ska du söka denna tjänst idag!

ARBETSUPPGIFTER
I din roll som Business Controller kommer du att vara drivande i diverse projekt, bistå Elfas ledning med analyser och beslutsunderlag, samt föreslå åtgärder som ökar den interna effektiviteten. Du kommer även att stötta CEO och CFO med diverse adhoc-uppgifter och projekt, ha ett nära samarbete med bolagets exportansvariga och vara operativt ansvarig för ett antal mindre exportkunder.

Du kommer främst att utföra arbetsuppgifter som att:

  • Ta fram affärsanalyser och beslutsunderlag till ledningen

  • Medverka i budget- och prognosarbete samt rapportering och uppföljning av lönsamhet, kostnad och försäljning

  • Stötta CEO och CFO med adhoc-uppgifter och projekt

  • Vara ansvarig för ett antal mindre kunder på exportsidan

PERSONLIGA EGENSKAPER OCH KVALIFIKATIONER
För att trivas i rollen som Business Controller behöver du vara driven, prestigelös, flexibel och ha en god social förmåga. Du är en person som tar initiativ, är lösningsorienterad och som ständigt agerar affärsmässigt. Du trivs med att analysera och driva projekt. Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet och för rätt person finns goda utvecklingsmöjligheter. 

Viktigt för tjänsten:

  • Högskoleutbildning, förslagsvis ekonom- eller ingenjörsutbildning

  • En stark analytisk förmåga och förmågan att omvandla din analys till handling

  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

  • God dator- och systemvana, framför allt Office-paketet.

  • Stark kommunikativ förmåga.

OM TJÄNSTEN
Tjänsten som Business Controller är en rekrytering där du blir anställd direkt hos Elfa på deras huvudkontor i Malmö. Du tillhör ekonomiavdelningen och rapporterar till CFO. Arbetstiderna är främst måndag-fredag 08.00-17.00 men viss flexibilitet krävs då du arbetar mot andra tidszoner.

ÖVRIGT
Sök tjänsten genom att klicka på ”sök denna tjänst” längst upp på den här sidan. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Dina frågor angående rekryteringsprocessen svarar Amanda Ring på via 0738-617273 eller amanda.ring@eterni.se.

Varmt välkommen med din ansökan!
 

Dela detta jobb

Junior Business Controller sökes till Elfa

Eterni Sweden AB