ekonomijobb.se

UHR är en statlig myndighet med ett brett uppdrag inom utbildningsområdet. Vår vision är utbildning, utbyte och utveckling - för alla som vill vidare.

Vi söker nu, till Ekonomienheten, en skarp redovisningsekonom med särskilt fokus på bidrag. Tjänsten innebär två huvudsakliga arbetsområden; delta i myndighetens bokslut och löpande redovising samt ansvara för myndighetens process för bidragshantering. Rollen är delvis nyinrättad och en viktig pusselbit för att UHR ska kunna ta nästa steg i utvecklingen av redovisningen och ekonomistyrningen av myndighetens flerfinansierade verksamhet.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter
Tjänsten innebär att ansvara för redovisningen av myndighetens bidrag, både svenska och från EU-kommissionen, genom hela bidragsprocessen. Arbetet innebär att skapa och upprätthålla systematiska rutiner för att, utifrån avtal, säkerställa en riktig redovisning av myndighetens bidrag över bidragets hela löptid gällande såväl balansposter som villkor för finansiering. Tjänsten innebär också att, tillsammans med redovisningsansvarig, arbeta med månadsavstämningar och bokslut, skattedeklarationer, inrapportering i Hermes samt löpande redovisning. Utöver ovan kan tjänsten komma att innehålla andra uppgifter inom redovisning och även olika utredningar och projektarbete samt att upprätthålla enhetens olika uppgifter vid semester och annan frånvaro. Tjänsten innebär ett nära samarbete med myndighetens redovisningsansvariga samt kontaktytor inom såväl enheten som med olika delar av kärnverksamheten.

Även andra uppgifter kan förekomma.

Dina kvalifikationer
Akademisk utbildning inom ekonomi eller annan högre utbildning eller arbetslivserafarenhet som myndigheten betraktar som likvärdig.
Flerårig erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete inom redovisning.
Behärskar såväl svenska som engelska i tal och skrift.
Strukturerad och noggrann, förmåga att driva frågor samt vill medverka till enhetens gemensamma utveckling och arbetsmiljö såväl som sin egen.
Det är meriterande om du har
Erfarenhet av statlig redovisning.
Erfarenhet av bidragsredovisning, svenska bidragsgivare såväl som EU-bidrag.
Erfarenhet av att arbeta i UBW Business world, tidigare Agresso.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om avdelningen
Tjänsten är placerad vid Ekonomienheten som är en del av den Administra avdelningen vid Universitets- och högskolerådet. Ekonomienhetens uppdrag omfattar redovisning,  bokslut och utfall såväl som budget, prognos och ekonomisk analys. Vid den Administrativa avdelningen finns också enheter för HR och Kommunikation samt en GD-stab.

Om UHR
UHR har ett brett uppdrag inom utbildningsområdet vars gemensamma nämnare är att skapa möjligheter för dem som vill utvecklas genom utbildning och internationella utbyten. Vi har cirka 300 anställda i Stockholm och Visby.

UHR:s uppdrag är att:

ge information inför högskolestudier, ansvara för högskoleprovet, ta fram regelverk och samordna antagningen till högskolan, utveckla och förvalta IT-system och e-tjänster åt utbildningssektorn, förmedla internationella utbyten och kompetensutveckling för hela utbildningskedjan, bedöma utländska utbildningar, främja breddad rekrytering och arbeta för lika rättigheter och möjligheter inom högskolan

UHR:s mål är att vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetare och chefer jobbar tillsammans för långsiktig utveckling. Vi erbjuder en professionell och stimulerande miljö med goda möjligheter till personlig utveckling.

Läs mer om myndigheten på www.uhr.se och titta gärna på våra filmer där några av medarbetarna berättar om sin vardag.

Information
Anställningen omfattar heltid och gäller tillsvidare med tillträde efter överenskommelse. UHR tillämpar sex månaders provanställning. Huvudkontoret kommer att flytta till nyrenoverade lokaler i Solna strand under hösten 2020. Placeringsort är för närvarande Stockholm.

Har du några frågor om rekryteringen är du välkommen att kontakta enhetschef Malena Sandh tfn. 010-470 06 98. Representant för SACO är Francisco Contreras tfn. 010-470 06 11 och för ST Robin Johansson tfn. 010-470 05 39.

Skicka din ansökan i form av personligt brev och CV märkt med diarienummer 2.2.1-00276-2020. Sista ansökningsdatum är 2 april 2020.

Universitets- och högskolerådet har gjort medieval för denna rekrytering. Vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

 

 

Skarp redovisningsekonom med särskilt bidragsfokus

Ort
Kategorier
Utgår

2020-04-20

Ansök nu

Dela detta jobb