ekonomijobb.se

logga

ISP söker en eller flera handläggare till nytt uppdrag

Ort
Utgår

2020-08-10

Ansök nu

ISP söker en eller flera handläggare till nytt uppdrag

ISP söker en eller flera handläggare till nytt uppdrag
Inspektionen för strategiska produkter

Inspektionen för strategiska produkter söker en eller flera handläggare för uppdraget som kontaktpunkt för utländska direktinvesteringar.

En ny EU-förordning för granskning av utländska direktinvesteringar ska tillämpas från och med den 11 oktober 2020. Varje medlemsstat ska inrätta en kontaktpunkt för utbyte av uppgifter och synpunkter eller i förekommande fall yttranden kring sådana utländska direktinvesteringar som kan ha en inverkan på säkerhet eller allmän ordning. Regeringen beslutade den 4 juni i år att Inspektionen för strategiska produkter (ISP) ska vara Sveriges kontaktpunkt. En utredning som har i uppdrag att lämna förslag på hur ett svenskt system för granskning av utländska direktinvesteringar inom skyddsvärda områden kan utformas ska lämna sitt slutbetänkande i november 2021.

ISP söker handläggare som ska utföra uppdraget att vara kontaktpunkt enligt EU-förordningen om utländska direktinvesteringar. När ett svenskt regelverk finns på plats för granskning av utländska direktinvesteringar kommer handläggarna även att arbeta med sådana granskningar. I arbetsuppgifterna ingår deltagande i myndighetens verksamhetsutveckling för dessa uppdrag. I arbetsuppgifterna kan också ingå att handlägga myndighetens övriga ärenden som gäller tillstånd och tillsyn avseende krigsmateriel eller produkter med dubbla användningsområden.

Vi söker handläggare för följande befattningar:

Inriktning statistik och bearbetning
Anställningen innebär bland annat att du ska samla in och bearbeta uppgifter om direktinvesteringar i Sverige för att årligen sammanställa en rapport till EU- kommissionen. Arbetet innebär att du kommer att ha regelbundna kontakter med såväl svenska som utländska myndigheter och företag. Du ska också bidra till arbetet att löpande lämna och ta emot synpunkter, underrättelser och uppgifter till kommissionen och andra medlemsstater.

Vem är du?
Vi söker dig som har goda kunskaper i att insamla, bearbeta och framställa statistik. Du har universitet- eller högskoleexamen i denna inriktning, men det kan också vara inom företagsekonomi, nationalekonomi, statsvetenskap eller juridik. Om du är jurist är det meriterande om du har fullgjord notariemeritering. Du har något eller några års arbetslivserfarenhet från någon statlig myndighet.

Inriktning ärendehantering
Anställningen innebär att i det löpande arbetet lämna och ta emot synpunkter, underrättelser och uppgifter till EU-kommissionen och andra EU-medlemsstater. Arbetet innebär att du kommer att ha regelbundna kontakter med såväl svenska som utländska myndigheter och företag. Du ska även bidra till arbetet att samla in och bearbeta uppgifter om direktinvesteringar i Sverige för att årligen sammanställa en rapport till EU- kommissionen.

Vem är du?
Vi söker dig som har universitets- eller högskoleexamen i företagsekonomi, nationalekonomi, statsvetenskap eller juridik. Om du är jurist är det meriterande om du har fullgjord notariemeritering. Du har något eller några års arbetslivserfarenhet som rör handläggning av ärenden från någon statlig myndighet.

Krav och meriter för båda inriktningarna
För båda inriktningarna ser vi gärna att du som söker har intresse för utrikes- och säkerhetspolitik. Du har en god förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska. Ytterligare språkkunskaper är meriterande. Du kan tillgodogöra dig en stor mängd information och snabbt sätta dig in i nya ämnesområden och komplicerade sammanhang. Du är självgående och noggrann och har lätt för att samarbeta. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningarna är placerade i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Om Inspektionen för strategiska produkter
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet när det gäller krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden och nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP hanterar även riktade sanktioner, deltar i internationellt samarbete och ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Läs mer om oss på isp.se.

Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning och att få en ökad mångfald. ISP erbjuder dig en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som t.ex. flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård.

Anställningarna är tillsvidare. ISP tillämpar sex månaders provanställning.

Ansökan
För ytterligare information om anställningen kontakta Tobias Bergkvist, 08-406 31 13, alternativt Lars-Göran Larsson, 08-406 31 43.

Ansökan ska ha inkommit senast den 10 augusti med angivande av referensnummer 2020-9.2-0002. Ange tydligt i ansökan vilken av inriktningarna du söker (eller om du söker båda).

För det fall en anställningsintervju med inställelse hos ISP innebär svårigheter för dig som sökande med anledning av spridningen av Covid-19 kan en första intervju ske via Skype.

Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Publiceringsdatum
2020-06-30

Så ansöker du
Sista dag att ansöka är 2020-08-10

Adress
Inspektionen För Strategiska Produkter
Vretenvägen 13B
17154 Solna

Jobbnummer
5281318

Dela detta jobb

logga
ISP söker en eller flera handläggare till nytt uppdrag

Inspektionen för strategiska produkter