ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Investment Manager till LRF

Företag Mpya Finance AB
Ort
Kategorier
Utgår

2023-02-24

Ansök nu

Investment Manager till LRF

Vad kan LRF erbjuda dig?
Det svenska jord- och skogsbruket tillför Sverige stora värden i form av mat, energi, arbetstillfällen och miljönytta. Ett livskraftigt företagande är nyckeln till utvecklingen av ett hållbart och sammanhållet Sverige. LRFs medlemmar driver tillsammans 70 000 företag och det gröna näringslivet står för nästan 4 procent av Sveriges BNP. Gemensamt för företagen är att de har sin bas i jord, skog, trädgård och landsbygdens miljö. Det är dessa företag som kan erbjuda samhället resurser för en hållbar utveckling.

Under varumärket LRF Ventures arbetar LRF med att identifiera och investera i start-up bolag, med förutsättningar att göra det lönsammare, hållbarare och enklare att driva verksamhet till inom de gröna näringarna. Med såväl kapital, nätverk och kompetens bidrar vi till deras fortsatta utveckling. Som Investment Manager får du möjlighet att vara med och göra skillnad på riktigt. Du kommer du att ingå i LRF:s finansavdelning och rapportera till Finanschefen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter;                                                                                                                                                                                

  • Du följer trender, såväl nationellt som internationellt, som påverkar de gröna näringarna och vår investeringsverksamhet

  • Du är påläst och bevakar startups inom de gröna näringarna. Exempelvis kan detta ske genom intervjuer med forskare, branschexperter, kunder, samarbetspartners, entreprenörer etc.

  • Du är aktiv i olika innovationsmiljöer och skapar ett inflöde av investeringsmöjligheter

  • Du deltar i DD-processer – såväl finansiell som kommersiell och teknisk/vetenskaplig – av potentiella investeringscase

  • Du ansvarar för aktiv förvaltning av innehaven för att bidra till bästa möjliga utväxling

  • Du har förmåga att bygga och bibehålla goda relationer såväl internt som externt samt representerar LRF i olika sammanhang.

  • Dokumentera och presentera, såväl muntligt som skriftligt, investeringsförslag

Vem letar vi efter?
Vi söker dig som har relevant akademisk examen och tidigare erfarenhet från exempelvis investeringsverksamhet, finans, bank, entreprenörs- och  innovationsmiljö, PE-bolag eller har arbetat med närliggande frågor som strategikonsult. Har du ett starkt samhällsintresse och ett relevant nätverk ser vi det som meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig med driv och vana vid att arbeta proaktivt. Du är analytisk och arbetar strukturerat och noggrant. För att lyckas i rollen krävs att du har förmåga att skapa och bibehålla goda relationer samt att du är en prestigelös lagspelare som kan växla mellan operativa och strategiska arbetsuppgifter. Rollen är placerad på LRF:s huvudkontor i Stadshagen.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar LRF med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontaktar du ansvariga rekryteringskonsulter Helén Lissäng på helen.lissang@mpya.se eller Maria Brisheim på maria.brisheim@mpya.se Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt.  Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Investment Manager till LRF

Mpya Finance AB