ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Investeringsportföljsansvarig

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2022-05-22

Ansök nu

Investeringsportföljsansvarig

Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Är du nyutexaminerad industriell ekonom som bara väntar på att få använda dina förvärvade kunskaper i praktiken, eller är du en erfaren investeringsportföljsansvarig som vill vara med och bidra med dina kunskaper mot nya framgångar hos oss på Ringhals?

Vi erbjuder dig spännande arbetsuppgifter i en flexibel arbetsmiljö där du får friheten att vara kreativ och utvecklas inom ett snabbt föränderligt tekniskt område av strategisk betydelse för företaget.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Om jobbet

Gruppen NTAA – Strategi & Portfölj på Ringhals ansvarar för att definiera företagets långsiktiga anläggningsstrategi, omsätta anläggningsstrategier i anläggningsutvecklingsplaner, värdera affärsnytta och risk i planer samt förvalta och optimera finansiella resurser.

Vi söker dig som vill arbeta i rollen som Investeringsportföljsansvarig med arbetsuppgiften att förvalta och utveckla våra anläggningars behovsportföljer och långsiktiga utvecklingsplaner. Med basen i våra anläggningars prestanda/status och givna planeringsförutsättningar arbetar du för en balanserad, hållbar portfölj och plan som möter företagets målsättningar.

Som Investeringsportföljsansvarig arbetar du tillsammans med åtta medarbetare i vårt team som har påbörjat en spännande förändringsresa där vi främjar agila arbetsmetoder och digitalisering med fokus på värdeskapande aktiviteter och leveranser.

Dina arbetsuppgifter

• Förvalta, optimera och analysera företagets övergripande planer (Investering, anläggningsutveckling och genomförande).

• Hantera och planera anläggningsutvecklingsåtgärder med fokus på prestanda, risk och kostnad.

• Rapportera finansiell uppföljning av investeringar i våra anläggningstillgångar

• Delta i beslutsforum för investeringsärenden och företräda företaget i ägardialoger

Om dig

Vi ser gärna att du har

• Akademisk utbildning inom industriell ekonomi eller motsvarande.

• Erfarenhet av finansiella analyser

• Talar och skriver obehindrat på både svenska och engelska

Meriterande är

• Kunskap/erfarenhet inom digitalisering och machine learning för modellbaserade analyser, genom historik och realtidsdata för proaktivitet samt beslutsmässighet

• Kunskap/erfarenhet av datainsamling och samlad visualisering för affärsintelligens

• Kunskaper i Asset management ISO 55000 och Risk management ISO 31000

För rollen krävs en lösningsorienterad analysförmåga där du använder en initiativförmåga, kreativitet och nytänkande för att hantera arbetsrelaterade uppgifter.

Rollen innebär många kontaktytor, internt likväl som externt, och det är av stor vikt att du är en lagspelare med samarbete som ledord. Du är kommunikativ, vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt, både i muntlig och skriftlig framställan

Om oss

Ringhals kärnkraftverk levererar fossilfri el varje dag, året runt. Vi har mer än 40 års erfarenhet av elproduktion. Ringhals ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.

Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss. Därför ser vi individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.

Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals

Övrig information

Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Andreas Björklund tfn 076-76 77 142

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Lina Friberg lina.friberg@vattenfall.com

Våra fackliga representanter är: Johanna Dannberg – Akademikerna, Eva-Lena Green – Unionen, Lars Nydén – Ledarna, Mårten Walfridsson – SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.

Placeringsort: Ringhals

Välkommen med din ansökan senast den 22/5

Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte – sök redan i dag!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Location: Varberg

Dela detta jobb

Investeringsportföljsansvarig

Vattenfall AB