ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Investeringscontroller

Ansök nu

Investeringscontroller

Trafikförvaltningen, Verksamhetsstyrning o Ekonomi

Vill du vara med och bidra till en affärsmässig verksamhetsstyrning för Stockholms kollektivtrafik? Trafikförvaltningen är Sveriges största kollektivtrafikmyndighet, mer känt under namnet SL, som förvaltar och utvecklar trafik och anläggning för att stockholmarna ska kunna resa idag och i framtiden. Anläggningen har ett stort reinvesteringsbehov under de kommande åren för att möta kraven från en växande befolkning och samhälle.

Om tjänsten

I rollen som investeringscontroller kommer du att arbeta nära teknikavdelningens chefer för BEST, Fastighet, Fordon och Driftstöd och ta investeringsstyrningen till nästa nivå. Du kommer ingå i en grupp av tio andra controllers som arbetar med våra teknik- och trafikavdelningar.

Du kommer ansvara för och arbeta med att:

 • skapa och förvalta en ekonomisk översikt och struktur för avdelningens reinvesteringsbehov, årligen uppgående till ca 1,7 mdr

 • etablera en styrmodell för investeringsplanering och uppföljning

 • etablera verktyg, mallar, styrkort och nyckeltal för effektivt kalkylerande och genomförande av investeringar

 • säkerställa intern kontroll och regelefterlevnad för investeringsbeslut

Vad vi söker efter

För att trivas i rollen är du strukturerad, noggrann och leveransfokuserad. Vidare är du van att hantera krav från flera intressenter och kommunicerar effektivt och pedagogiskt. Du är van att implementera nya arbetssätt och kan med din erfarenhet, intresse och engagemang leda såväl kollegor som verksamheten i det på omfattande förändrings- och utvecklingsarbetet som genomförs.

För att lyckas i rollen krävs det att du har:

 • minst 5 års erfarenhet inom investerings- och projektcontrolling

 • minst 3 års erfarenhet av att driva utvecklingsarbete

 • erfarenhet av kalkylering och business intelligence-system (BI)

 • erfarenhet av framtagande och införande av riktlinjer och tillvägagångssätt för kvalitet och regelefterlevnad inom investeringar

Det är meriterande om du har grundläggande kunskaper i K3 och redovisning.

Startdatum enligt överenskommelse.

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan.

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

Information och ansökan

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Carl Mörch, tfn 070-786 34 21. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Anna Papatziamos, tfn 070-786 38 79. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 4 februari . Vi ser fram emot din ansökan!

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida regionstockholm.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin.

Vi är stolta samhällsutvecklare. Med kompetens och engagemang tar vi Stockholm och kollektivtrafiken framåt. Vi ansvarar för SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänsten och Spårvägsmuseet och tillsammans utvecklar vi en trygg, attraktiv och tillgänglig kollektivtrafik för nära 900 000 resenärer. Följ med oss på resan!

"Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion."

Läs mer om Region Stockholm på regionstockholm.se

Anställningsform

     Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

     Heltid

Tillträde

     Enligt överenskommelse

Löneform

     Enligt överenskommelse

Antal lediga befattningar

     1

Sysselsättningsgrad

     100 %

Ort

     Stockholm

Län

     Stockholms län

Land

     Sverige

Referensnummer

     2022/1

Kontakt

 • Anna Papatziamos, 0707863879

 • Carl Mörch, 0707863421

Facklig företrädare

 • Amir Sokolović, SACO, 08-123 337 06

 • Marita Lönnroth, Vision, 08-123 339 92

 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-123 139 42

Publicerat

     2022-01-03

Sista ansökningsdag

     2022-02-04

Dela detta jobb

Investeringscontroller

Trafikförvaltningen, Region Stockholm