ekonomijobb.se

logo

Internrevisionschef till E-hälsomyndigheten

Ort
Utgår

2021-01-17

Ansök nu

Internrevisionschef till E-hälsomyndigheten

Är du vår nya internrevisionschef?

Internrevisionen är direkt underställd styrelsen och arbetar på styrelsens uppdrag. Internrevisionen består idag av en internrevisionschef
och en internrevisor. Internrevisionen ska, genom att granska och lämna förslag på förbättringar av myndighetens interna styrning och kontroll, bidra till att myndigheten effektivt och lagenligt fullgör sina uppgifter och uppnår sina mål. 

Som medarbetare hos oss får du vara med och driva ett av de mest intressanta utvecklingsområdena i det svenska samhället: e-hälsa. För dig innebär det en möjlighet att kombinera din kompetens med ett samhällsengagemang och en vilja att skapa nytta för Sveriges invånare.

Om tjänsten

Som internrevisionschef leder du myndighetens internrevision och har verksamhets-, budget- och personalansvar. Du identifierar, analyserar och värderar risker samt tar fram förslag på internrevisionsplan till styrelse för beslut. Du leder och genomför beslutade internrevisioner samt kommunicerar och följer upp genomförda internrevisioner. Arbetet sker i enlighet med internrevisionsförordningen, fastställd revisionsplan och revisionsprocess samt med internationell yrkesstandard. 

Vidare bistår du styrelse, generaldirektör och övrig verksamhet med råd och stöd i syfte att förbättra myndighetens interna styrning och kontroll samt att leverera väsentliga resultat som tillför myndigheten värde.

Vi söker dig som:

  • har akademisk utbildning inom ekonomi, samhällsvetenskap eller juridik

  • har minst fem års erfarenhet av arbete med intern- och/eller externrevision

  • har erfarenhet av offentlig styrning och förvaltning

  • har kunskap i att skriva kvalificerade rapporter

  • har kunskap i att arbeta med riskanalyser

  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

Som person är du relationsskapande och har hög integritet. Du har en god språklig analytisk förmåga och är bra på att kommunicera, såväl muntligt som skriftligt.

Meriterande för tjänsten är:

  • CIA certifiering (Certified Internal Auditor)

  • kunskap om IT-revision

  • erfarenhet av att leda andra

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga kompetenser.

Vad erbjuder vi

Vi erbjuder en stor möjlighet att vara med och skapa samhällsnytta i dagens och framtidens system inom e-hälsa. Vi arbetar med stora och transaktionskritiska system som påverkar samhället. Du kommer att omges av trevliga arbetskamrater som har kul på jobbet. Du får självklart förmåner som t.ex. friskvårdsbidrag och vi har förtroendearbetstid med flexibla arbetstider.

Anställningen är tillsvidare med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placering för anställning är i Kalmar eller Stockholm. Arbetet kan innebära tjänsteresor mellan orterna.

E-hälsomyndigheten vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och en etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Tid att leva! Vill du veta mer om hur det är att bo i Kalmarsundsregionen, läs här; https://kalmarsundsregionen.com/

Är du intresserad?

Frågor angående tjänsten besvaras av styrelsens ordförande Ulf Bengtsson, tel 070-340 39 83, HR-chef Helena Wingemo, tel 010-106 08 49, Emmeli Gross, Saco, tel 010-458 63 04 och Ingela Gångfeldt, ST, tel 010-458 62 90.

Välkommen att skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem med cv och personligt brev senast den 17 januari 2021!

Om E-hälsomyndigheten

E-hälsomyndigheten skapar ett bättre informationsutbyte inom hälsa, vård och omsorg. Det gör vi genom att leda regeringens initiativ inom e-hälsoområdet och erbjuda effektiva, kvalitetssäkrade tjänster till professionerna och privatpersoner. Enkelt uttryckt: Med hjälp av e-hälsa kan vi få ett friskare och jämlikare Sverige.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete med många utvecklingsmöjligheter på en arbetsplats i centrum för den nationella utvecklingen av e-hälsa. Hos oss arbetar ungefär 300 personer och vi är fördelade på två orter, Stockholm och Kalmar. Läs mer på www.ehalsomyndigheten.se

Rekryteringen sköts av E-hälsomyndighetens HR-avdelning och därför undanber vi oss säljsamtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.

Dela detta jobb

logo
Internrevisionschef till E-hälsomyndigheten

E-hälsomyndigheten