ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Internal Control Specialist till Storytel

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2022-12-08

Ansök nu

Internal Control Specialist till Storytel

Kundlogotyp

För dig som vill komma till en arbetsplats som präglas av kreativitet och engagemang är Storytel helt rätt bolag. På Storytel vill man utforska det oprövade och ifrågasätta det gamla. Hos Storytel får du möjligheten att göra skillnad med dina unika idéer och du välkomnas av en kultur som beskrivs som hjälpsam och prestigelös. Nu vill vi hitta Storytels nya Internal Control Specialist som delar visionen om att göra världen till en mer empatisk och kreativ plats, är det du?

Din uppgift och dina ansvarsområden

I rollen som Internal Control Specialist kommer du arbeta för att bygga en stadig grund för Storytels framtida tillväxt och lönsamhet genom att skapa pålitliga och användarvänliga processer. Intern kontroll är en integrerad del av hela Storytel och även om fokus i första hand kommer att ligga på intern kontroll över den finansiella rapporteringen så omfattar rollen ett koncernövergripande riskarbete. I rollen kommer du arbeta i nära samarbete med ditt team inom olika risk- och compliance-relaterade områden och rapportera till Head of Internal Control and Tax. Vidare kommer du arbeta med olika interna och externa intressenter i organisationen och blir en pålitlig rådgivare inom områdena intern kontroll och riskhantering. Det är en bred roll där kontaktytorna är många och relationsbyggandet är essentiellt, vilket ibland kan innebära att besöka de internationella dotterbolagen. Tjänsten är placerad på Riddarholmen i Stockholm och det finns möjlighet till hybridarbete.

Dina primära arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Kontinuerligt stärka det globala ramverket för intern kontroll på Storytel genom att utföra periodiska processgranskningar och identifiera relevanta risker

  • Samarbeta med verksamheten för att identifiera förbättringsområden

  • Möjliggöra enkla förändringsprocesser och ge stöd vid implementering av olika automatiseringsinitiativ i syfte att bygga en flexibel organisation

  • Utforma och leda mer specifika internkontrollgranskningar utifrån genomförda riskbedömningar

  • Bevaka processen för hantering av incidentrapporter och internkontrollbrister, och skapa och implementera mitigeringsplaner

  • Hålla interna workshops/utbildningsprogram inom risk och internkontroll

  • Underlätta och bistå vid planering av externa revisioner av ramverket för risk och internkontroll

Vem är du?

För att du ska kunna excellera i rollen som Internal Control Specialist motiveras du av att driva projekt och få vara en initiativrik lagspelare i ditt arbete. Du har förmågan att identifiera och analysera problem och lösningar och tvekar inte att driva förändringen själv. Du besitter en skicklighet i att kunna ha ett pedagogiskt förhållningssätt gentemot dina motparter och förmågan att bryta ner komplexa frågeställningar till enkla termer. Då du kommer arbeta nära många internationella intressenter ser vi att du är trygg i din engelska, i såväl tal som skrift. Vidare har du förmågan att prioritera utifrån ett affärsmässigt perspektiv.

När det kommer till din erfarenhet ser vi att du har en akademisk examen inom ekonomi och har därefter minst 5 års erfarenhet från revision, Risk Advisory eller intern kontroll inhouse på ett företag. Du trivs i en internationell kontext och är prestigelös i ditt arbete, där du gillar att arbeta såväl strategiskt som hands on.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Storytel med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor kontaktar du Alexandra af Winklerfelt på Prodiem, tfn 073-922 61 72 eller Jakob Altensten på Prodiem, tfn 073-344 51 80.

Välkommen med din ansökan!

Storytel är en av världens största prenumerationstjänster för streaming av ljud- och e-böcker, och erbjuder över 700 000 titlar globalt. Vår vision är att göra världen till en mer empatisk och kreativ plats, med hjälp av fantastiska stories som kan delas och upplevas av vem som helst – var som helst och när som helst. Storytel verkar på över 25 marknader runt om i världen och har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige.

Läs mer om hur det är att arbeta på Storytel på https://jobs.storytel.com/pages/inside-storytel

Dela detta jobb

Internal Control Specialist till Storytel

Prodiem