ekonomijobb.se

logga

Interimchef - Ekonomi

Företag Jurek
Ort
Utgår

2021-01-21

Ansök nu

Interimchef - Ekonomi

Interimchef Ekonomi och Stiftelseförvaltare till ett uppdrag hos en av Sveriges Akademier

Bakgrund:
En av Akademikamrererna kommer att lämna sin tjänst den 31 mars 2021 och
kommer att behöva ersättas.

Uppdraget:
In din roll som interimchef så kommer du fungera som både en ekonomichef och stiftelseförvaltare.
Det är därför väldigt viktigt att du som söker har bakgrund från redovisning inom en stiftelse och gärna med en revisorbakgrund. Du kommer att hantera sedvanliga arbetsuppgifter för en ekonomiavdelning men även ett stort antal externt finansierade projekt samt ca: 100 stiftelser med ett totalt kapital på närmare 2 miljarder under anknuten förvaltning.
En placeringskommitté med erfarna kapitalförvaltare fattar placeringsbesluten, och akademikamreren deltar i dess arbete.

Du kommer få personalansvar för ca: sex personer och att tillsammans med akademirådet (ung. "verksamhetschef"), personalchefen och Akademiens ständige sekreterare (ung. VD) ingå i den operativa ledningsgruppen. Du rapporterar i din roll till ständige sekreteraren.

Uppdraget innebär i stort att under jan-mars 2021 få en överlämning av arbetet från den avgående akademikamreren för att sedan sköta det löpande arbetet fram till dess en ny akademikamrer rekryterats och tillträtt. Uppdraget avslutas då överlämning skett till den nya akademikamreren.

Du som person:
För detta uppdrag söker vi en kvalificerad ekonomichef som även har erfarenhet av arbete med stiftelser. Det är viktigt att vara strukturerad men flexibel, se helheten men också detaljer. Det krävs stor erfarenhet av att arbeta med många parallella uppgifter samtidigt.

Ansökan:
I denna rekrytering samarbetar kunden med Jurek och intervjuer sker löpande, vilket gör att vi vill ha din ansökan så snart som möjligt.
Vid frågor kontakta rekryteringsansvarig: Catharina Airiman +46 76 002 69 09, alt catharina.airiman@jurek.se. Ansökan sker via hemsidan: www.jurek.se

 

Dela detta jobb

logga
Interimchef - Ekonomi

Jurek