ekonomijobb.se

logga

Interim CFO

Företag Jurek
Ort
Utgår

2021-10-13

Ansök nu

Interim CFO

Vi söker nu en självständig och driven Interim CFO som är kunnig gärna inom kapitalmarknadshantering till ett långt uppdrag för rätt person (1–2 år) hos vår kund i Västberga.

Start efter sommaren och mest praktiskt att vara med på kvartalsrapporteringen och få en överlämning i samband med denna från den som har rollen idag. Intervjuer för denna roll påbörjas tidigast efter den 16/8.
Rapportering och koncernredovisning kommer ingå i dina arbetsuppgifter och du rapporterar till VD och koncernchefen.
Det finns en ekonomichef, 2 controllers, 2 assistenter och redovisningen är lagt på en extern redovisningsbyrå, som troligen kommer hämtas hem.
Totalt arbetar 130 personer på företaget som är verksamt inom säkerhet.
Du kan arbeta på distans och uppdraget är på 80 % fördelat på 3–4 dagar/veckan. Vid uppstart är det självklart mer praktiskt att vara på plats i de nyrenoverade lokalerna.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
• Rapportering bolaget är listat på First North och består av ett holdingbolag och ett driftsbolag
• Integration (precis förvärvat ett stort bolag)
• Samarbete med ny CEO och ny COO för att snabbt få implementerat en governance struktur samt ekonomiska uppföljningsmodeller
• Projektredovisning
• Avstämningar, lite periodiseringar, samt momshantering
• Myndighetsrapportering
• Utveckling av rutiner och processer
• Personalansvar för minst 5 personer

Vem är du?
Vi söker dig med minst ett par års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter.
Du har högskoleutbildning inom Ekonomi och du har kanske arbetat som Ekonomichef/CFO och haft personalansvar och gärna tidigare som konsult och sett flera olika branscher och företag.
Erfarenhet av börsnoterade bolag är meriterande.
En god förståelse för redovisningsregelverket K3.
Du har även tidigare erfarenhet av att arbeta med koncernrapportering och rapportering för bolag noterade på FN (First North)
Du är en ansvarstagande, strukturerad, proaktiv och analytisk person som drivs av arbetet med siffror och uppskattar att få ta mycket eget ansvar och samtidigt vara en del av en familjär och stöttande organisation. Du har en god kommunikativ förmåga, ett öga för detaljer och en naturlig fallenhet för att se helheten. Har du dessutom erfarenhet av att arbeta i affärssystemet Visma, så är det en fördel. Excel kunskap ser vi att du besitter.

Vi erbjuder:
Du erbjuds ett varierande och ansvarsfullt uppdrag i ett tillväxtbolag med drivna och trevliga kollegor. För detta uppdrag samarbetar kunden med Jurek Rekrytering & Bemanning. Då urvalsprocessen sker löpande så ser vi gärna att du skickar din ansökan så snart som möjligt. För frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta ansvarig Konsultchef Catharina Airiman på telefon: 076 - 002 69 09 eller via mail: catharina.airiman@jurek.se
Observera att vi inte tar emot ansökningar via mail. Du är varmt välkommen att ansöka till denna tjänst via vår hemsida www.jurek.se. Vi ser fram emot att höra från dig!

 

Dela detta jobb