ekonomijobb.se

Intäktscontroller till Ellevio som jobbar för en ljus framtid

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2021-07-28

Ansök nu

Intäktscontroller till Ellevio som jobbar för en ljus framtid

Nu har du chansen att vara med och skapa framtidens hållbara energisamhälle. Ellevio utvecklar, underhåller och investerar i Sveriges elnät så att det finns trygg tillgång till el idag och i framtiden. Ellevio som arbetsgivare eftersträvar mångfald i kompetens, kön och personligheter eftersom vi ser olikheter som en tillgång. Vi söker en Intäktscontroller som trivs i en roll som innefattar både analys- och förbättringsarbete.

Om tjänsten
Ellevio är ett av Sveriges största elnätsföretag med 490 medarbetare i Stockholm och Karlstad. Våra värderingar pålitlighet, engagemang och utveckling styr allt vi gör. Genom långsiktiga satsningar och nya innovativa lösningar möjliggör vi energiomställningen och att Sveriges klimatmål kan uppnås. Med en pålitlig och stabil eldistribution skapar vi förutsättningar för att lamporna i hemmen lyser, att kylskåp och rulltrappor fungerar och att företag kan producera sina varor – 365 dagar om året, dygnet runt. Vi förbättrar därigenom livskvaliteten i över 960 000 hem och företag och för samhället i stort.

Som Intäktscontroller ingår du i gruppen Revenue & Product Management som ansvarar för Ellevios produkter för anslutning och överföring av el samt för uppföljning av företagets intäkter. Här får du dels en ingång hos oss på Academic Work samt lära dig mer om energisystemet och den ekonomiska uppföljningen kopplat till detta

Du erbjuds

 • En möjlighet att arbeta i en spännande och viktig framtidsbransch med utmanande arbetsuppgifter och samtidigt jobba med kollegor som aktivt jobbar med att förbättra den kollektiva förmågan för att vi vet att tillsammans blir vi bättre

 • En dedikerad konsultchef och karriärspartner från Academic Work

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter
I rollen kommer du tillsammans med dina närmsta kollegor stötta ledningen med månadsvisa intäktsprognoser, bestående av såväl bokföringsunderlag som underliggande analyser.

Du deltar också vid framtagandet av företagets intäktsbudget. Genom ditt arbete säkerställer du en god förståelse för våra priskomponenter och för energianvändningen i elnätet. Du arbetar också med att planera för och följa upp våra inköp av el för att täcka energiförlusterna i elnäten. En viktig del i arbetet är dessutom att vidareutveckla våra processer och delta i företagets verksamhetsutveckling.

Vi söker dig som

 • Har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller teknik

 • Tidigare har jobbat med liknande arbetsuppgifter

 • Har goda kunskaper i svenska då kommunikation kommer ske på språket

Det är meriterande om du:

 • Har erfarenhet från energibranschen

 • Har erfarenhet från elhandel och/eller finansiell handel

För att du ska trivas i rollen ser vi gärna att du är stark på analys och utmärker dig genom din förmåga att bearbeta och presentera data så att det blir förståeligt för andra. Du trivs i en datadriven miljö och tycker att det är intressant att hantera ett stort informationsflöde på ett strukturerat sätt. Vidare är du en nyfiken, självgående och lösningsorienterad person.

Att bidra socialt och att jobba för att skapa goda relationer i den egna gruppen liksom över avdelningsgränserna är en självklarhet för dig.

Övrig information

 • Start: Omgående

 • Omfattning: Heltid, 9-12 månader

 • Placering: Centrala Stockholm, Valhallavägen 203

 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Ellevios önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Dela detta jobb

Intäktscontroller till Ellevio som jobbar för en ljus framtid

Academic Work