ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Inköpscontroller med engagemang för vården

Ort
Kategorier
Utgår

2022-05-19

Ansök nu

Inköpscontroller med engagemang för vården

Är du en utvecklingsorienterad inköpscontroller som vill vara med att utveckla inköpsverksamheten på Karolinska Universitetssjukhuset?

Vi söker nu en Inköpscontroller till Karolinska Universitetssjukhusets inköpsavdelning. Vi erbjuder ett spännande och utvecklingsorienterat arbete på ett av världens främsta sjukhus.

Om oss
Uppdraget för Karolinska Universitetssjukhusets inköpsavdelning, är att säkra försörjningen av varor och tjänster så att sjukhuset kan utföra sitt uppdrag, idag och imorgon, genom inköp och upphandlingar på uppdrag av sjukhusets olika verksamheter. Vi ansvarar såväl för strategiskt, taktiskt och operativt inköpsarbete vilket innebär att vi arbetar data- och analysorienterat med kategoristyrning. Vi befinner oss i en utvecklingsfas och denna roll förväntas ta ett stort och ledande ansvar i detta arbete, vilket innebär stora utvecklingsmöjligheter. Du ingår i inköpsavdelningens ledningsgrupp och rapporterar till inköpschefen. 

Vi samarbetar med övriga sjukhus inom Region Stockholm och med Regionen i inköps- och upphandlingsfrågor.

Om tjänsten
Du ansvarar för analys, rapportering och utredningar avseende samtliga inköp på Karolinska Universitetssjukhuset. Mottagare för dessa underlag är sjukhusledning, inköpsavdelningen samt Karolinskas verksamheter. Baserat på dina underlag förväntas du också driva verksamhetsutvecklingsinitiativ i syfte att utveckla inköpsverksamheten på Karolinska.

Arbetsuppgifterna består främst av:

 • Uppföljning, analys och rapportering av väsentliga nyckeltal såsom inköpsvolymer
 • Säkerställa regelbundna spendanalyser
 • Avtalsbevakning av sjukhusets lokala ramavtal för förbrukningsartiklar
 • Proaktivt förbättringsarbete inom områden där avvikelser eller förbättringspotentialer har identifierats
 • Handledning och stöttning till verksamheten
 • Bygga inköpsrapporter och visualisera nyckeltal och KPIer med hjälp av Tableau

Vi söker
Vi söker dig som är driven, analytisk och strukturerad och som trivs med att arbeta mot mål och som fokuserar på resultat i en komplex sjukhusmiljö. Du har en stor förståelse för att uppdraget syftar till att underlätta och skapa förutsättningar för en vård i världsklass samt är en lagspelare av rang. Utifrån verksamheternas och sjukhusets behov, tar du initiativ, sätter i gång aktiviteter och uppnår resultat i tid och över förväntan. Du har en nyckelroll i införandet av strategiskt inköp på Karolinska Universitetssjukhuset.

Du arbetar enligt en tydlig process, organiserar och planerar ditt arbete väl. I osäkra sammanhang är du säker och stabil. Du litar på din egen förmåga och har mod att agera efter din egen övertygelse.

Vidare har du en välutvecklad kommunikativ förmåga, ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du har förståelse för din roll och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer
Krav:

 • Relevant utbildning från högskola, troligen som ingenjör och/eller ekonom, alternativt utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig
 • Mycket goda systemkunskaper och Excel samt erfarenhet av rapportutveckling i BI-system
 • Vana att ta fram och sammanställa statistik, rapporter och beslutsunderlag
 • Erfarenhet av att driva och arbeta i förbättringsprojektprojekt.

Meriterande:

 • Erfarenhet från att använda inköps- och fakturasystem samt implementering av BI-system, gärna Tableau
 • Erfarenhet av inköp och upphandling samt kunskaper om Lagen om Offentlig Upphandling (LOU)

Varmt välkommen med din ansökan!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Personligt brev


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Stab Ekonomi och inköp
För att stödja sjukhusets alla kliniska verksamheter arbetar jurister, ekonomer, kommunikatörer, HR, Inköpare och IT för att vi tillsammans ska generera vård i världsklass och vara en verkligt Attraktiv Arbetsgivare!

Vår vision är vara ett professionellt stöd som gör det möjligt för Karolinska att uppnå sin vision att bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag. Vårt arbete utgår från sjukhusets övergripande strategier och vi arbetar utifrån sjukhusets värderingar Ansvar, Helhetssyn och Medmänsklighet

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm(öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter

Namn

SACO

Telefon
saco.karolinska.karolinska@regionstockholm.seNamn

Vision

Telefon
vision.karolinska@regionstockholm.se

Dela detta jobb

Inköpscontroller med engagemang för vården

Karolinska Universitetssjukhuset