ekonomijobb.se

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte cirka 26 miljarder kronor 2018 och har cirka 4 200 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag. 

Om tjänsten

Vi söker en utvecklingsorienterad Inköpschef som vill leda och ansvara för den fortsatta utvecklingen av den strategiska inköpsfunktionen inom LKAB. 

Du ansvarar för strategisk inköpsplanering, utveckling av processer och koncernstandarder, samt för uppföljning av efterlevnad och måluppfyllelse. LKAB:s leverantörer skall alltid agera på ett hållbart sätt genom hela leverantörskedjan, speciellt fokus läggs på arbetsmiljö, miljö, etik och mänskliga rättigheter. 
Inköpsenheten består av ca 20 medarbetare, dessutom finns taktiska och operativa inköpare inom divisionerna.

Som inköpschef ingår du i ledningsgruppen för Ekonomi & Finans och rapporterar till CFO. Du ingår även i operativa ledningsmöten för divisionerna, vilket innebär att du har en viktig koncernsamordnande roll i att aktivt styra och utveckla hela inköpsorganisationen. 

Dina kvalifikationer

Du har ett antal års erfarenhet av strategiskt utvecklingsarbete, är kommersiellt erfaren och har en affärsmässig framtoning. Du har akademisk examen inom ekonomi, juridik, teknik eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. 

Som person är du utvecklings och resultatorienterad med god samarbetsförmåga, samt förmåga att bygga och utveckla team. Du har ett analytisk och systematiskt arbetssätt och är en förebild avssende hållbarhet, säkerhet och etiska frågor. 
Du kommunicera väl i både tal och skrift, såväl på svenska som på engelska.

Engagemang, Nytänkande och Ansvar är viktiga ledord för dig i ditt dagliga arbete. Hos oss på LKAB är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser fram emot de nya tankar, idéer och synsätt som du har med dig. 
 

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell Mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda del i företagets belöningssystem, förmåner som studiestöd och tandvård, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter.

Övrig information

Välkommen in med CV och personligt brev senast den 16/8-19. För mer information om tjänsten vänligen kontakta CFO Peter Hansson tel: 070-299 43 65
Hr business partner: Annika Nilsson 0722-468182

Fackliga kontaktpersoner: 
Kiruna/Svappavaara Unionen Norra - Sakari Alanko, 0980-72508 Akademikerföreningen Kiruna/Svappavaara - Peter Johansson, 0980-62239 
Ledarna Kiruna/Svappavaara - Ingegerd Kyrö, 0980-71050 
Unionen Södra - Per Ola Eriksson, 0920-38076 SACO-klubben Södra - Annika Taavoniku, 0970-79532 Ledarna Södra - Stefan Tallfjärd, 0970-79561 

Inför rekryteringsarbetet har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Inköpschef

Företag LKAB
Ort
Kategorier
Utgår

2019-08-16

Ansök nu

Dela detta jobb