ekonomijobb.se

Inköpsanalytiker

Ort
Utgår

2019-08-19

Ansök nu

Inköpsanalytiker

Inköp har precis påbörjat en spännande resa inom Länsförsäkringar och söker dig som vill vara med och bidra till att etablera inköp på en ny nivå. Vi på Länsförsäkringar AB söker därför en Inköpsanalytiker till Inköpsgruppen inom vår avdelning Verksamhetsstöd inom Ekonomi & Finans.

Om jobbet
Inköpsanalytiker är en ny roll inom Inköpsgruppen. Du kommer att ha en viktig roll för att stödja den påbörjade förändringsresan inom inköp och möjliggöra ett mer analytisk och faktabaserat arbetssätt inom inköp.  Vi letar efter en driven och analytisk person för att ytterligare stärka gruppen och som tillsammans med framförallt inköpsutvecklare och andra medlemmar i gruppen fortsätta vår kommersiella förflyttning inom inköp för att säkerställa bästa möjliga totalkostnad och kvalitet.

Rollen ställer höga krav på egen drivkraft och analytisk förmåga. I dina ansvarsområden ingår att:

 • Analysera kostnader och affärsbehov, ta tillvara på marknadstrender, innovationskraft, digitalisering och förändrade behov över tiden – externa leverantörer bidrar till vår utveckling!
 • Stötta upphandlingar och andra aktiviteter utifrån behov
 • Genomföra analyser inom inköpsområdet
 • Sammanställa rapporter och KPI:er
 • Aktivt arbeta med pipeline och prognoser
 • Samarbete och stöttning till resten av inköpsgruppen

 Du rapporterar till Inköpschefen för Länsförsäkringar AB-koncernen.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har relevant akademisk bakgrund och som arbetat 1-2 år som konsult eller analytiker inom större organisationer.

Vem är du?
Som person är du självgående och driven, har en god kommunikationsförmåga och har lätt att bygga relationer internt och externt. Du har god förmåga att dra slutsatser utifrån data i ditt arbetssätt men även förmågan att kunna agera operativt när så krävs. För att trivas hos oss är det också viktigt att du är öppen för förändring och vill vidareutvecklas i din roll och i verksamheten.  

Vi söker dig som har: 

 • erfarenhet av att ha arbetat i större organisationer  
 • erfarenhet av roller som analytiker eller konsult
 • mycket god kommunikationsförmåga  
 • förmåga att arbeta strukturerat, analytiskt och med ett starkt driv 
 • mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift  
 • akademisk examen såsom civilingenjör eller högskoleexamen inom IT, ekonomi eller juridik 

Om oss
Inköps uppdrag är att på bästa sätt utnyttja Länsförsäkringar AB-koncernens totala köpkraft och vi ansvarar för att upphandla, omförhandla och ta initiativ till att effektivisera LFAB-koncernens leverantörsavtal med målsättningen att få bästa möjliga totalkostnad, kvalitet och villkor avseende produkt- och tjänsteinköp. Vi vill därigenom ständigt bidra till förbättrad lönsamhet och effektivitet. Vårt mål är att Inköpsfunktionen ska vara en naturlig strategisk samarbetspartner så att verksamheten får ut bästa möjliga affärsvärde.

Engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.

Mer information och ansökan
Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! Vi arbetar med löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så tveka inte att söka redan idag. Observera att rekryteringen tar en paus mellan v.28-30 på grund av semesterperiod.

Kort om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidare 

Sista ansökningsdag:
2019-08-19

Arbetsplats
Stockholm 

Kontaktperson

Marie Nordhemmer 
Chef
+46-725786135

Ulrika Taylor 
Kontaktombud Forena
08-588 404 25

Erika Berglund 
Kontaktombud SACO
08-588 404 94

Dela detta jobb

Inköpsanalytiker

Länsförsäkringar AB