ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Inköpare till Ovako Business unit Hofors/Hellefors

Företag AxÖ Consulting
Ort
Utgår

2022-05-24

Ansök nu

Inköpare till Ovako Business unit Hofors/Hellefors

Vill du vara med och skapa ett av världens renaste och starkaste specialstål? Drivs du av att skapa struktur och ha koll på siffror? Lockas du av ett tydligt mandat och möjligheter att påverka och utgöra en viktig länk mellan affär, verksamhet och ekonomi? Om så är fallet kan vi ha utmaningen för dig!

Hos Ovako får du chansen att jobba på ett internationellt bolag där en av dina viktigaste uppgifter är att arbeta både operativt och strategiskt med sitens inköp. Ovako är en ledande europeisk tillverkare av högteknologiska stållösningar till kunder inom kullager¬, transport¬ och tillverkningsindustrin. Vi söker nu en strukturerad och serviceinriktad inköpare till Business unit Hofos/Hellefors.

Ovako erbjuder

Ovako är det perfekta företaget för dig som trivs med den lilla organisationens effektiva beslutsvägar och den stora organisationens trygghet. Hos oss kan du förvänta dig en fartfylld och framåtblickande arbetsplats; med en öppen atmosfär, härlig kamratskap och en starkt driven organisation.

Som anställd hos oss erbjuds du:

 • En arbetsplats med fokus på medarbetarnas hälsa, säkerhet och välbefinnande
 • Stort personligt ansvar och frihet i hur du utför dina uppgifter
 • Frihet att utmana Ovakos administrativa processer genom idéer som effektiviserar.
 • Möjlighet att arbeta i en dynamisk miljö med engagerade och erfarna kollegor
 • Att ständigt få arbeta med din egen kompetensutveckling.

Rollprofil

Rollen som inköpare på Ovako innebär en spännande utmaning för dig som vill kombinera ett strategiskt tänk med ett operativt hantverk. Som inköpare på siterna har du ansvar för att utveckla strategiska processer med ett långsiktigt perspektiv i åtanke för indirekt material. Du ansvarar för att koordinera inköpsaktiviteter, samt upprätthålla och utveckla en professionell och affärsmässig samverkan med våra leverantörer. Ditt ansvar blir också att identifiera nya inköpsmöjligheter, genomföra leverantörsbyten, driva förbättringsprojekt, utföra leverantörsbedömningar samt följa upp och utveckla befintliga leverantörsrelationer.

I rollen har du eget eller delat ansvar för förhandling och tecknande av lokala avtal i samarbete med kategoriinköparna. Arbetet kännetecknas av ett brett kontaktnät och ett nära samarbete med interna uppdragsgivare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Ansvarig för leverantörsförhandlingar, leverantörsutveckling och leverantörsutvärderingar
 • Ansvarar för prissättning och sortimentsutveckling
 • Arbeta projektbaserat för att hitta synergier inom inköp
 • Omvärldsbevakning av leverantörer
 • Mäta och utvärdera leverantörers prestationer mot avtal
 • Följa upp och rapportera utfall mot mål och KPI: er
 • Identifiera potentiella aktiviteter för att förbättra totalkostnad
 • Säkerställa lokal kommunikation med nyckelpersoner på site samt vara ett kugghjul mellan koncerninköp och site
 • Säkerställa att inköp görs i enlighet med Ovako Purchasing Principle, Ovako Purchasing Process och att stödja Ovako Groups övergripande mål.
 • Säkerställa att leverantörerna följer Ovakos uppförandekod och andra instruktioner

Framgångsfaktorer

För att trivas och lyckas i rollen ser vi att du har erfarenhet av kvalificerat inköpsarbete alternativt erfarenhet av en liknande roll inom tillverkningsindustri/verkstadsindustri. Du har högskoleutbildning med inriktning inom något av områdena inköp, logistik, teknik eller ekonomi, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet. Kunskaper i juridik är meriterande. Goda kunskaper i engelska och svenska är ett grundkrav för tjänsten.

Som person är du kommunikativ och trivs att skapa och agera i nätverk. Du affärsmässig, kundfokuserad och har en känsla för god service. Vidare är du lösningsfokuserad och utvecklingsorienterad. Du är systemkunnig, prestigelös och trivs i en dynamisk miljö.

Information och ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 24 maj 2022.

Eller vet du någon som skulle passa ännu bättre? Tipsa dem gärna om tjänsten.

Tjänsten är en direktrekrytering och rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting. Du kommer anställas direkt hos Ovako. Om du har några frågor eller funderingar kopplat till tjänsten är du varmt välkommen att höra av dig till rekryteringskonsult Linda Axäng, linda.axang@axoconsulting.se tfn: 079-340 54 42 eller till rekryteringskonsult Anna-Lena Rydelius, anna-lena.rydelius@axoconsulting.se tfn: 073-033 51 80

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering. 

Alla ansökningar kommer att behandlas konfidentiellt. Varmt välkommen med din ansökan!

Om Ovako

Ovako utvecklar högteknologiska stållösningar till och tillsammans med kunder inom kullager, transport och tillverkningsindustrin. Med vårt stål blir våra kunders slutprodukter mer bärkraftiga och deras livslängd förlängs – vilket i slutänden ger smartare, energisnålare och miljövänligare produkter.

Vår produktion är baserad på återvunnet skrot och omfattar stål i form av stänger, rör, ringar och förkomponenter. Ovako har cirka 2 800 anställda i mer än 30 länder och en omsättning på cirka 900 miljoner euro. Ovako är ett dotterbolag till Sanyo Special Steel och en del av stålkoncernen Nippon Steel Corporation, världens tredje största stålproducent med över 100 000 anställda globalt och en årlig omsättning på cirka 50 miljarder euro. För mer information besök oss på www.ovako.com, www.sanyo-steel.co.jp och www.nipponsteel.com.

Dela detta jobb

logga
Inköpare till Ovako Business unit Hofors/Hellefors

AxÖ Consulting