ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Inköpare till CG Drives & Automation

Ansök nu

Inköpare till CG Drives & Automation

Emotron CG Logo_RGB_810X265.jpg

Vill du arbeta med mixen av operativt och strategiskt inköp inom din kategori?

Om företaget

CG Drives & Automation är ett green tech företag som utvecklar produkter och lösningar för att styra och övervaka elmotorer för energieffektiva och säkra processer. Vi erbjuder kompletta drivsystem baserade på ett sortiment av standardprodukter och dedikerade lösningar, inklusive frekvensomriktare och mjukstartare. Våra målbranscher är kraftproduktion, vatten/avlopp, processindustrier, gruvdrift, infrastruktur och maskinbyggare. Våra marknadskanaler är slutanvändare, systemintegratörer, OEM och distributörer. CG Drives & Automation har 240 medarbetare i Sverige, Tyskland, Nederländerna och Indien. Vårt huvudkontor ligger i Helsingborg, och vi har en omsättning på ca 500 MSEK.

Om rollen

På CG Drives & Automation är inköpsarbetet en mycket central del för hela verksamheteten. I våra produkter ingår det en mängd olika komponenter från många olika leverantörer världen över. Vi arbetar med kategorier, vilket betyder att du ansvarar för ett flertal leverantörer inom samma typer av komponenter. Du har helhetsansvaret för leverantörerna, från prover och villkor i samband med utveckling och ändringar, till att säkerställa tillförlitliga leveranser till lager och produktion. Du kommer att arbeta med alla delar i inköpsprocessen, såväl strategiskt som operativt, och vara delaktig i projekt för utveckling och kvalitet. 

Din utmaning blir att planera leveranser av ett stort antal artiklar från många leverantörer, till en produktion under kontinuerlig förändring, utan att vi har stora lager eller att produktionen står stilla. Det kommer att dominera din dag.

Vi är idag ett team om 5 personer där alla har liknande roller men med olika ansvarsområden och du kommer att behöva täcka upp för andra i teamet vid frånvaro och semester.

Dagens förutsättningar för rollen

Pandemins effekter/Ukrainas situation påverkar våra förutsättningar väldigt mycket i att få hem rätt komponenter och material i rätt tid, till rätt pris. Låt oss därför vara transparenta och säga att rollen för tillfället har en operativ prägel då du måste vara beredd på att jaga och stämma av så materialet kommer hem i tid inom din kategori och lägga order/uppdatera i SAP. Det kräver envishet och uthållighet. Förhoppningsvis återgår vi till ett ”normalläge” snart vilket skulle ge mer tid till att fokusera på det strategiska, utveckla vår leverantörsbas och den interna operativa processen etc.

Vem letar vi efter?
Vi ser gärna att du har eftergymnasial utbildning mot logistik, inköp eller teknik samt 3-5 års erfarenhet av inköp mot tillverkande industri och med internationella leverantörer. Vi vill även öppna upp möjligheten för dig som arbetat som operativ inköpare flera år och som vill ta nästa steg eller du som arbetat med planering i tillverkande industri men som brinner för inköp. Har du arbetat med elektronik och mekanik så är det väldigt positivt, men det viktigaste är ett tekniskt intresse och driv för att vilja lära sig.

På CG Drives använder vi affärssystemet SAP och erfarenhet av det är meriterande. Du har även mycket goda kunskaper i Excel och kommunicerar obehindrad i tal och skrift på både svenska och engelska.

Vi söker dig som är en anpassningsbar och flexibel lagspelare. Du är en utåtriktad person med gott omdöme som tycker om att samarbeta. Vi ser såklart även att du har egenskaper som förändringsbenägen, drivande, noggrann, strukturerad och självständig. Du ska vara analytisk, och ha mycket god kommunikations- och förhandlingsförmåga. 

Hur ansöker jag?

CG Drives & Automation har tagit hjälp av Macavoy och du ansöker med ett uppdaterat CV och ansökningsbrev på www.macavoy.se. Vi arbetar med löpande urval. Därför uppmuntrar vi dig att inte vänta för länge med att skicka in din ansökan. Om du har frågor avseende tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Markus Holmgren på Macavoy, 0735-195481.

Vi ser fram emot din ansökan!

Vem är Macavoy?

Macavoy AB är den lilla rekryteringsbyrån med de stora kompetenserna. Macavoy är specialiserad på rekrytering av chefer, projektledare och specialister med en bakgrund från teknik/ingenjörsområdet. Läs mer om Macavoy på www.macavoy.se och följ oss gärna på LinkedIn för att ta del av vad som händer: http://linkedin.com/company/macavoy-ab/

 

Dela detta jobb

Inköpare till CG Drives & Automation

Macavoy AB