ekonomijobb.se

Logo

BAE Systems Bofors AB

Är du en affärsmässig och relationsbyggande person som söker en tjänst där köp och förhandling står i fokus? Är du dessutom en vinnarskalle som vill arbeta i en intressant och utmanande bransch där kvaliteten alltid står högst upp på listan. Då kommer du trivas i rollen som inköpare hos BAE Systems Bofors.

Tjänsten kan komma att tillsättas under sommaren – skicka därför in din ansökan på en gång.

Om tjänsten
Inköpsteamet hos BAE Systems Bofors växer till följd av företagets mycket expansiva och positiva fas. Här välkomnas du till en stor inköpsavdelning som består av 13 personer i varierad ålder med olika erfarenhetsnivå. Teamet behöver nu förstärka produktområde Land & Marin med en operativ inköpare och söker därför, med hjälp av AxÖ Consulting, efter dig som vill ha en spännande utmaning i en intressant och händelserik bransch där kvalitet alltid kommer i första rummet. 
Tjänsten är en direktrekrytering. Rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting men du kommer att anställas direkt hos BAE Systems Bofors.

Arbetsuppgifter 
I inköparens ansvarsområde ingår bland annat att ansvara för, utveckla och vårda relationerna med befintliga såväl som nya underleverantörer och att genomföra upphandlingar. I rollen kommer du att vara länken mellan marknadsavdelning, utvecklingsavdelning och leverantörer.

Du kommer till exempel:

 • Utföra inköpsorder mot anmodan
 • Bevaka leveranser och säkerställa att material inkommer i tid
 • Lägga beställningar på material och komponenter inom elektronik, hydraulik, mekanik och kablage där du kommer få ansvara för ett eget område.
 • Arbeta med ett 50-tal olika leverantörer runt om i Sverige och Europa
 • Genomföra uppföljning av leverantörer
 • Delta i sourcingarbete när nya leverantörer ska utvärderas
 • Hantering returer och reklamationer
 • Utvärdera offerter
 • Representera inköp i olika projekt samt aktivt bidra till inköpsverksamhetens utveckling

Kvalifikationer
Vi är lika intresserade av dig som är i början av karriären med en akademisk utbildning inom teknik/ekonomi, som dig som istället för utbildning, har längre arbetserfarenhet inom inköpsområdet. Du kommer att arbeta med inköp av tekniska detaljer varför ett intresse för teknik är viktigt.

Ytterligare efterfrågad kompetens:

 • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då detta används på arbetsplatsen i dialog med kollegor liksom i diskussioner med leverantörer.
 • Det är meriterande om du har erfarenhet ifrån mekanisk industri liksom kunnande inom ritsningsläsning.
 • Det är meriterande om du har kunskaper i affärssystemet SAP

Din personlighet kännetecknas av en stark vilja att göra något riktigt bra. Du är drivande i bemärkelsen att du arbetar självständig, ber om hjälp när du kör fast liksom har en nyfiken och vetgirig inställning till ny kunskap. Vardagen som inköpare handlar till mångt och mycket om människor och relationer – för att bli framgångsrik i rollen behöver du därför ha förmågan att kunna växla mellan affärsmässighet och personligt relationsbyggande. Att du bidrar med positiv energi och entusiasm till teamet ser vi som en självklarhet. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering.

Vad erbjuder vi dig?

 • Kvalitet är viktigt inom inköpsorganisationen. Som nyanställd tilldelas du därför en mentor som du kan vända dig till för handledning i vardagen. Företaget kommer också investera i dig genom att tillhandahålla adekvata utbildningar inom inköp, förhandling och juridik via SILF.
 • Hos BAE Systems Bofors får du chansen att arbeta i ett globalt företag inom försvarsindustrin där man hela tiden utmanar sig själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen.
 • Som anställd på BAE Systems Bofors AB i Karlskoga får du stöd att möta dina utmaningar på bästa sätt. Företaget är en del av en stor koncern vilket skapar globala möjligheter som resor och internationella erfarenheter.
 • Att anställda ska trivas både på och utanför jobbet är en självklarhet. Därför satsar man på områden som bidrar till god balans i livet.
 • Företaget har också program för personlig utveckling och kan erbjuda goda möjligheter till utbildning och vidareutveckling för dig som har ambitioner att växa både på ett personligt och kompetensmässigt plan.

Övrigt
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:

 • Oskar Bernling, rekryteringskonsult på AxÖ Consulting, 073-915 70 61
 • Linda Axäng, rekryteringskonsult på AxÖ Consulting, 079-340 54 42
 • Mats Birgersson, Chef Inköp, BAE Systems Bofors, 0586-733 455.

Vi jobbar med löpande urval, tjänsten kan därför komma att tillsättas innan angivet utgångsdatum.

Fackliga företrädare:

 • Ronald Pirhi, Unionen, 0586-733 588
 • Anders Ek, Akademikerföreningen, 0586-733 323

Vi strävar alltid efter mångfald och ser därför gärna kvinnliga sökande. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap.

Om BAE Systems Bofors
BAE Systems Bofors AB är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem. Företaget har ca 380 anställda, samtliga är placerade i Karlskoga. Det är ett ingenjörstätt företag då runt 40 % av personalen arbetar med utveckling. BAE Systems Bofors AB har ett omfattande samarbete med underleverantörer i närområdet.
De huvudsakliga produkterna som tillverkas av BAE Systems Bofors AB är artilleripjäser, marina pjäser och intelligent ammunition. Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition. Läs mer på:baesystems.com

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök: www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post. 
Varmt välkommen med din ansökan. 

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    Enligt överenskommelse
Löneform    Månadslön
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100 %
Ort    Karlskoga
Referensnummer    2019/111

Kontakt    
Oskar Bernling, 073-9157061
Linda Axäng, 079-3405442

Sista ansökningsdag    2019-08-11

Inköpare till BAE Systems Bofors

Företag AxÖ Consulting
Ort
Kategorier
Utgår

2019-08-11

Ansök nu

Dela detta jobb