ekonomijobb.se

Inköpare - Forsmark, Östhammar

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2021-09-22

Ansök nu

Inköpare - Forsmark, Östhammar

Är du en driven inköpare? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?
 
Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.
 
Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/
 
Nu söker vi en inköpare till inköpsgruppen på Forsmarks Kraftgrupp AB.

Om jobbet
Inköpsgruppen på Forsmark ingår i inköpsenheten som är en del av de gemensamma staberna för BU Nuclear (Forsmarks- och Ringhals kärnkraftverk).
I rollen som inköpare hanterar du och har ansvaret för framdriften i de upphandlingar du tilldelats, där upphandlingsvärdet varierar mycket, från några tusen kronor till flera tiotals miljoner kronor.

I rollen ingår att kontinuerligt hantera ett flertal upphandlingar med olika komplexitet. Det underlättar därför om du är van att ha många bollar i luften och har ett strukturerat arbetssätt.
 Arbetet omfattar till stor del kommunikation och förhandlingar med externa leverantörer därför är det viktigt att du är affärsmässig, kommunikativ och agerar utifrån Vattenfalls Code of Conduct.
 
Vi omfattas inte av regelverket för offentlig upphandling.
 
Du kommer att arbeta i nära samarbete med dina kollegor på både Forsmark och Ringhals då vi är en gemensam enhet. Du kommer företräda främst Forsmark men även Ringhals och i förlängningen även Vattenfall i olika typer av affärsrelationer. Dina kontaktytor internt utanför inköpsenheten kommer främst att vara riktade mot beställande enheter inom Forsmark och Ringhals. Externt kommer kontaktytorna framför allt att ligga mot våra leverantörer.
 
Om dig
Vi ser gärna att du har erfarenhet

  • Inom området inköp/Supply Chain

  • Av förhandling

  • Det är även meriterande om du har

  • Erfarenhet av arbete i SAP

  • Erfarenhet av kontraktsskrivning utifrån standardavtal

  • Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska i tal och skrift. 

Vi söker dig som drivs och engageras av samverkan mellan interna beställande enheter och externa leverantörer. Du är kommunikativ och brinner för en kostnadseffektiv inköpsprocess.
 
Om oss
Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.
På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala.

Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.
Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark
 
Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Jim Härdin 0701720077
Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Anders Olsson  0700786840
Våra fackliga representanter är: Akademikerna – Irene Odin, Ledarna – Sofie Edin, SEKO – Conny Nordström, Unionen – Jeanette Manfredsson. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.
 
Placeringsort: Forsmark
 
Välkommen med din ansökan senast den 22 september 2021
Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte – sök redan i dag! Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.
 
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen
Location: Östhammar
Med stöd av dina kunskaper säkerställer vi att kärnkraften producerar säker och fossilfri el för framtiden.

“Mina fantastiska chefer har uppmuntrat mig och gett mig alla möjligheter att utvecklas.”

Magdalena Åkesson

Vice President of BU Fuel, Engineering & Projects

Referensnummer: GN-01180

 

 

Dela detta jobb

Inköpare - Forsmark, Östhammar

Vattenfall AB