ekonomijobb.se

Hyreshandläggare

Ansök nu

Hyreshandläggare

Om tjänsten
Bosociala gruppen består idag av åtta personer och nu ser teamet fram emot att kompletteras med ytterligare en hyreshandläggare. Det betyder att arbetsgruppen framöver kommer att bestå av tre bosociala handläggare, tre hyreshandläggare och tre ärendehandläggare. Gruppen har ett nära samarbete och handlägger hyresärende, bosociala ärende, överlåtelser och byten.

I rollen som hyreshandläggare arbetar du med kunder som av olika anledningar har svårt att betala sin hyra. Detta arbete sker i nära samarbete med dina kollegor inom förvaltningsorganisationen men också tillsammans med externa aktörer.

De viktigaste arbetsuppgifterna och ansvarsområdena i tjänsten är:

 • Handlägga hyresärende och förebygga avhysningar

 • Kontakt med förvaltningen, hyresgäster, Socialtjänsten och externa aktörer.

 • Utföra hembesök på plats hos hyresgästerna.

Kvalifikationer

 • Krav på gymnasieexamen, men högskoleexamen är meriterande.

 • Meriterande med erfarenhet av arbete med kundreskontra och inkassoprocesser.

 • Gärna erfarenhet av fastighetsbranschen och fastighetssystem.

 • Gärna erfarenhet av kundnära arbete/servicearbete.

 • Kunskap om hyreslagstiftning.

 • Goda datakunskaper.

 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

 • Körkort är ett krav

Din bakgrund
Vi söker dig som har hög personlig integritet, är trygg med dig själv och har mycket god kommunikativ förmåga. Du har också lätt att arbeta i team och har god samarbetsförmåga samtidigt som du är strukturerad, effektiv och initiativrik. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Du bör även ha god vana sedan tidigare av att hantera krävande samtal med ett lösningsorienterat och pedagogiskt angreppssätt.

Vad MKB erbjuder dig
MKB arbetar utifrån sex strategier; Social hållbarhetMiljömässig hållbarhetAttraktiv hyresvärdNyproduktion med rimliga hyrorFlexibilitet i arbetstid och arbetsställe samt Karriärutveckling och mångfald bland medarbetarna. Varje strategi har dels kortsiktiga mål för varje år, dels långsiktiga mål för 2030. De lägger därmed stor vikt vid att skapa både affärsnytta och samhällsnytta utifrån sina tre kärnvärden; modigaenkla och tillsammans som ligger till grund för det vardagliga arbetet.

Jämställdhets- och mångfaldsfrågor är frågor som MKB arbetar aktivt med och de är mycket stolta över att vara det första HBTQ certifierade fastighetsbolaget.

MKB är ett av Sveriges största allmännyttiga bostadsbolag med över 300 anställda. Med drygt 25 000 lägenheter och över 1 000 kommersiella lokaler, till ett värde av mer än 40 miljarder kronor, och med 32 procent av hyresmarknaden är de det största fastighetsbolaget i Malmö.

Välkommen med din ansökan
Om du tycker att tjänsten som hyreshandläggare passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta, tveka inte med att snabbt skicka in din ansökan. I den här rekryteringen samarbetar MKB Fastighet med Fasticon Kompetens. För att söka tjänsten, registrera ditt cv på www.fasticonjobb.se.

För frågor och mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Jeanette Kanka på telefon 072-389 99 75

Om Fasticon
Fasticon är specialister på kompetensförsörjning inom samhällsbyggnadssektorn. Vi hjälper våra kunder att förstärka sina organisationer genom att attrahera, utveckla och behålla rätt kompetens. Det gör vi genom att utbilda, rekrytera och hyra ut yrkesverksamma som bidrar till värdeskapande samhällsbyggnad. Kunderna finns över hela Sverige och vi utgår från kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Läs mer på www.fasticon.se.

 

Dela detta jobb

Hyreshandläggare

Fasticon AB