ekonomijobb.se

Logga

HR-konsult till ledningsstaben

Ort
Utgår

2019-08-04

Ansök nu

HR-konsult till ledningsstaben

Finspång är den attraktiva kommunen i en spännande region där vi skapar utveckling och livskvalitet genom samverkan, öppenhet och nytänkande. Genom Vision 30/35 siktar vi på att bli 30 000 invånare år 2035. Vi arbetar aktivt för att implementera de globala målen för hållbar utveckling, Agenda 2030.

Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Finspångs kommun har ca 1800 anställda. Vi blev utsedda till Årets Employer Branding-kommun 2018 och var nominerade till Årets kulturkommun 2018. Vi siktar på att söka Sveriges Kvalitetskommun 2021.

Finspångs kommun har idag drygt 21 700 invånare. Kommunen präglas av tillväxt, utveckling och befolkningsökning sedan 2009 – vilket ställer krav på såväl investeringar i infrastruktur, bostäder och fastigheter som på en utvecklingsorienterad organisation. Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts- och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Beskrivning
HR-avdelningen finns i ledningsstaben och avdelningen arbetar konsultativt med stöd till chefer, medarbetare och förtroendevalda i alla löne- och HR-relaterade frågor i hela organisationen, samt till de kommunala bolagen.

På avdelningen arbetar 13 personer. 4 av dessa är HR-konsulter. Då en av dessa går till nya utmaningar söker vi en ny HR-konsult med inriktning mot sektor vård och omsorg.

Arbetsuppgifter
Kommunens ledstjärnor är ansvar, serviceanda och utveckling och hos oss får du möjlighet till ett spännande och självständigt arbete med öppet arbetsklimat där du kommer att arbeta ur ett brett HR-perspektiv.

I våra verksamheter pågår ett ständigt förbättrings- och förändringsarbete som kommer att innebära spännande utmaningar och nya arbetssätt. Vi behöver dig som tillsammans med oss vill vara med och bidra till att utveckla verksamheterna att bli de bästa möjliga för våra medborgare.

Stor del av tjänsten innebär att konsultera dvs. stötta och vägleda chefer inom sektor vård och omsorg i det dagliga arbetet. Du bidrar med din kompetens när det gäller lag- och avtalstolkning, förhandling, omställning, rekrytering, arbetsmiljö, rehabilitering, lönesättning och personalplanering. Du kommer också ges möjlighet att arbeta strategiskt med utvecklings- och förändringsprocesser inom HR-området.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har ett stort intresse för HR-frågor. Du har en akademisk utbildning som personalvetare eller motsvarande kompetens. Du har erfarenhet av operativt HR-arbete. Du är kommunikativ och har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Som person är du ansvarstagande, flexibel och lösningsorienterad. Du anpassar ditt arbete utifrån de förändringar som sker. Du uppskattar en miljö där du arbetar under stort eget ansvar. Du har starkt kundfokus och förmåga att skapa förtroenden hos chefer och fackliga företrädare, du tar initiativ samt har en positiv grundinställning. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Villkor
Tillsättning snarast.

Övrig information

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner, rabatter och andra erbjudanden av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Logga
HR-konsult till ledningsstaben

Finspångs kommun