ekonomijobb.se

HR-controller till Skol-och fritidsförvaltningen

Ort
Kategorier
Utgår

2019-10-21

Ansök nu

HR-controller till Skol-och fritidsförvaltningen

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Inom Skol-och fritidsförvaltningen finns 4500 medarbetare och cirka 170 chefer med personalansvar. HR-avdelningens uppdrag är bistå dessa chefer med stöd så att de kan fatta välgrundade beslut samt på ett hållbart sätt driva utveckling och genomföra förändringar och därmed uppnå verksamhetens mål.

På HR-avdelningen är vi 14 engagerade medarbetare organiserade i två team som fokuserar på detta uppdrag med höga ambitioner och stor arbetsglädje. Under förutsättning att vederbörliga beslut fattas rekryterar vi nu en HR-controller.

ARBETSUPPGIFTER
Som HR-controller är du direkt underställd HR-chefen. Tillsammans med avdelningens ledningsfunktion håller du ihop planering och uppföljning av verksamheten - både Skol- och fritidsförvaltningens uppdrag att vara en attraktiv arbetsgivare och HR-avdelningens uppdrag i att vara en effektiv och professionell stödfunktion.

HR-controllern är avdelningens spjutspets inom analys- och uppföljningsarbete. Rollen medför såväl eget utförande av analys/uppföljning som att skickliggöra dina arbetskamrater och därmed öka avdelningens förmåga inom området.

Du kommer att vara deltagare i den grupp på avdelningen som arbetar med samordning av lönebildningen. Det innebär att utgöra navet i vårt arbete med den årliga löneöversynen, arbetsvärdering och lönekartläggning samt olika utvecklingsuppdrag inom lönebildningsområdet.

Du är också en av dem som rycker ut då det behöver plockas fram diverse uppgifter som förvaltningsledning, nämnd eller media efterfrågar och då kan det vara snabba ryck som gäller!

Samtidigt som arbetet är mycket självständigt får du stöd i form av alla dina kollegor på avdelningen - vi tycker det är viktigt att ta sig tid för varandra. Vi behöver varandra för att vi ska lyckas med vårt uppdrag vilket förutsätter ett gott samarbete inom och mellan teamen, med andra delar i vår förvaltning och med de andra förvaltningarna inom staden. Vi är övertygande om att professionella och goda relationer där det också finns plats för skratt är avgörande för att vi ska vara framgångsrika.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning och erfarenhet av arbete med analys och uppföljning. Vi ser gärna att du också har erfarenhet av lönebildningsarbete och utgår från att du är en van IT-användare med Excel som paradgren!

Stort intresse och god förmåga att analysera är förstås är A och O i det här jobbet. Det är också viktigt du att har förmåga att planera och organisera både stora och små uppdrag som kan involvera få eller många. Är du road av att skriva och rapportera finns möjligheter att få utlopp för det.

Vi möter många människor i vårt arbete och att kunna anpassa ditt bemötande till olika situationer och personer samt att kommunicera på ett tydligt och pedagogiskt sätt är viktigt. Likaså att skapa goda relationer till din omgivning där du framstår som trovärdig och professionell.

För att trivas och göra ett bra jobb är du nyfiken och visar en snabb förståelse av ny information, du kan prioritera mellan olika uppgifter och anpassa din insats till olika förutsättningar.

Har du därtill humor och strävar efter att själv känna och medverka till att andra känner glädje både på och i jobbet - välkommen till oss!

ÖVRIGT
I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocess i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Dela detta jobb

HR-controller till Skol-och fritidsförvaltningen

Helsingborgs stad