ekonomijobb.se

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte cirka 31 miljarder kronor 2019 och har cirka 4 300 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

LKAB is an international and high-tech mining and minerals group that mines and upgrades the unique iron ore of northern Sweden for the global steel market. Sustainability is core to our business and our ambition is to be one of the industry’s most innovative, resource-efficient and responsible companies. The group had sales of about SEK 31 billion in 2019 and employs about 4,300 people in 12 countries. Other group business include industrial minerals, drilling systems, rail transport, rockwork services and property management.

Om tjänsten

Som HR-chef ansvarar du för att vara med och driva det strategiska och operativa HR-arbetet för gruv- och förädlingsverksamheten i Malmberget. Prioriterade områden är ledarskap, medarbetarskap, kompetensförsörjning och kultur.

Du ingår i ledningsgruppen för Malmberget och är också medlem i ledningsgruppen för HR på affärsområdet.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning, ledarerfarenhet inom personalområdet och erfarenhet av förhandlingar. Du är prestigelös, lyhörd, kommunikativ samt tror på dialog och samverkan som en nyckel till framgång. Ditt ledarskap är utvecklingsinriktat och du har hög integritet.

Vi strävar mot en decentraliserad organisation, för att vara framgångsrik krävs det att du är en relationsbyggare, att du inkluderar andra i ditt arbete och att du har en förmåga att visualisera och få med dig människor på vår gemensamma resa.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell gruv- och mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter, tandvård samt andra aktiviteter för vår personal.

Övrig information

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta HR-chef Affärsområde järnmalm Carina Martinsson 070-363 48 78.

Vi har gjort medieval för denna rekrytering och undanbeder oss därför vänligen kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Fackliga kontaktpersoner:

Unionen Södra - Per Ola Eriksson, 0920-38076
SACO-klubben Södra - Annika Taavoniku, 0970-79532
Ledarna Södra - Christer Olofsson, 0970-76584

Befattning
Personalchef

Stationering
LKAB, Malmberget

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdatum
2020-06-02

HR chef

Företag LKAB
Ort
Kategorier
Utgår

2020-06-02

Ansök nu

Dela detta jobb