ekonomijobb.se

HR Business Partner till Forsmark

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2019-04-07

Ansök nu

HR Business Partner till Forsmark

Ansvar som HRBP

I din roll som HR BP fungerar du som ett professionellt stöd till företagets ledning, chefer och medarbetare i personalfrågor på individ-, grupp-, och organisationsnivå. Du arbetar såväl strategisk som operativt och bidrar med din kompetens för att ständigt vidareutveckla våra HR-processer. Du ingår i ledningsgrupper i de delar av verksamheten som du specifikt kommer att ansvara för.

Arbetet innefattar bl a:

• Att vägleda, råda och samverka med chefer kring HR-frågor

• Arbete med organisationsutveckling och organisationsförändringar

• Strategiska bemanningsfrågor, ledarförsörjning och performance management

• Arbetsrättsliga frågor såsom fackliga förhandlingar, lönebildning samt lag- och avtalstolkning.

Forsmark och Ringhals har anpassat sina organisationer för att gemensamt möta de utmaningar vi står inför. HR ingår i gemensamma funktionella stabsfunktioner som har till uppgift att stödja hela verksamheten. För att uppnå bästa resultat och bidra till affärsnyttan har vi ett tydligt fokus på en fortsatt utveckling av våra gemensamma HR-processer samt att ensa vårt arbetssätt.

Placering av tjänsten blir på Forsmark, och kan innebära ett visst resande mellan orterna Forsmark och Ringhals.

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Dina kvalifikationer

Rollen som HR BP kräver ett stort intresse för människor och du ska ha lätt för att skapa kontakt och samarbeta med både chefer, medarbetare och fackliga organisationer. Du är van att arbeta självständigt, ta egna initiativ och driva flera parallella projekt. En god analytisk förmåga och att våga stå upp för fattade beslut är andra viktiga egenskaper för rollen. För att nå framgång krävs en personlig mognad, gott omdöme och att kommunicera väl i både tal och skrift.

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom beteendevetenskap, personalvetarutbildning eller motsvarande samt har gedigen erfarenhet av kvalificerat, brett HR-arbete. Du behöver kunna svenska och engelska flytande.

Vi erbjuder dig utvecklande utmaningar i en organisation med många kontaktytor.

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta tillförordnad enhetschef Anna-Lena Widén 070-527 90 70. För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Ingela Ström, 072-588 21 45

Fackliga representanter

Forsmark: André Hellberg/Akademikerna, Sofie Edin/Ledarna, Ingemar Eriksson/SEKO, Inger Berglund/Unionen. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.

Ringhals: Ola Jönsson/Akademikerna, Eva-Lena Green/Unionen, Lars Nydén/Ledarna, Mårten Walfridsson/SEKO. Samtliga nås på telefon 0340-66 70 00.

Välkommen med din ansökan med personligt brev och CV senast den 7 april 2019 via www.vattenfall.se/jobb

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Vi ser fram emot din ansökan!

Vår organisation

Forsmarks Kraftgrupp AB och Ringhals AB ingår i Vattenfallkoncernen.

Forsmark har över 1100 anställda. Vi värnar om en god arbetsmiljö där personalen får möjlighet till stimulerande arbetsuppgifter och kompetensutveckling. Forsmarks kärnkraftverk ligger vid upplandskusten i Östhammars kommun, med goda kommunikationer till Uppsala och Gävle. I Forsmark satsar vi på framtiden och gör mångmiljardinvesteringar i anläggningen för att säkerställa produktion och säkerhet ända in i 2040-talet. Våra tre reaktorer står för en sjättedel av Sveriges elproduktion, vilket motsvarar ett års elbehov för tre städer av Stockholms storlek.

Ringhals är Nordens största kraftverk. De fyra kärnkraftreaktorerna står för en femtedel av Sveriges elproduktion. Det motsvarar elbehovet under ett år för sex städer av Göteborgs storlek. Vi har 40 års erfarenhet av elproduktion och står nu inför nya utmaningar av olika slag som kräver säkerhetsmedvetande och nytänkande. Ringhals har drygt 1 400 anställda och ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.

Dela detta jobb

HR Business Partner till Forsmark

Vattenfall AB