ekonomijobb.se

HR Business Partner

Företag LKAB
Ort
Kategorier
Utgår

2021-01-31

Ansök nu

HR Business Partner

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte cirka 31 miljarder kronor 2019 och har cirka 4 300 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

LKAB is an international and high-tech mining and minerals group that mines and upgrades the unique iron ore of northern Sweden for the global steel market. Sustainability is core to our business and our ambition is to be one of the industry’s most innovative, resource-efficient and responsible companies. The group had sales of about SEK 31 billion in 2019 and employs about 4,300 people in 12 countries. Other group business include industrial minerals, drilling systems, rail transport, rockwork services and property management.

Om tjänsten

Vi söker en HR Business Partner till vårt HR-team inom Affärsområde Järnmalm i Malmberget. Som HR Business Partner är du övertygad om att goda värderingar skapar förutsättningar för framgångsrika affärer. Du coachar chefer i utvecklandet av en hållbar och inkluderande organisation som skapar förutsättningar för medarbetare att växa.

HR Business Partner är en komplex, utmanande och rolig roll, där du har möjlighet att växa både som person och i din yrkesroll. Du arbetar som ett operativt och strategiskt stöd i nära samverkan med LKAB:s ledare inom ett specifikt verksamhetsområde. I ditt uppdrag ingår frågor som rekrytering, ledarutveckling, arbetsrättsliga ärenden och rehabilitering. Tillsammans med kollegor inom LKAB:s olika HR-avdelningar är du också med och utvecklar processer och strategiskt viktiga projekt inom HR-området.

Resor kan förekomma i tjänsten.

Dina kvalifikationer

Du har examen från personalvetarprogrammet eller liknande utbildning. Du har flerårig erfarenhet från HR-arbete. Som person har du förmågan att se på HR-frågorna ur ett helhetsperspektiv och du är drivande, coachande och professionell. Engagemang, Nytänkande och Ansvar är viktiga ledord för dig i ditt arbete. Hos oss på LKAB är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser fram emot de nya tankar, idéer och synsätt som du har med dig.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda del i företagets belöningssystem, förmåner som studiestöd och tandvård, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter inom malmfälten samt andra aktiviteter inom LKAB:s föreningar inom ex friluftsliv eller konst.

Övrig information

Välkommen in med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 31 januari. För mer information är du välkommen att kontakta Carina Marttala, HR-chef Affärsområde Järnmalm Malmberget på telefon 0980-64992.

Inför rekryteringsarbetet har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga kontakter:
Unionen Södra - Per Ola Eriksson, 0920-38076
SACO-klubben Södra - Annika Taavoniku, 0970-79532
Ledarna Södra - Christer Olofsson, 0970-76584

Dela detta jobb

HR Business Partner

LKAB