ekonomijobb.se

Hockeykontorschef Regionförbundet Ishockey Väst

Företag Academic Work
Ort
Kategorier
Utgår

2021-06-08

Ansök nu

Hockeykontorschef Regionförbundet Ishockey Väst

”Sveriges mest engagerande idrott”. Så lyder Svenska Ishockeyförbundets (SIF) vision. Till Regionförbundet Ishockey väst har vi fått äran att rekrytera en hockeykontorschef. Rollen är ny och en del av den kraftsamling som svensk hockey beslutat att genomföra genom inrättandet av regionförbund och ett antal hockeykontor i syfte att utveckla verksamheten i distrikten och i föreningarna. Ser du, likt oss, storheten i att få vara med och utveckla såväl denna roll som satsning vidare? Allt med ambitionen att ishockey ska vara Sveriges mest engagerade idrott? Då hoppas vi att du inkommer med din ansökan snarast möjligt!

Om tjänsten
För att stötta den så viktiga ideella kraften så investerar Svenska Ishockeyförbundet mer resurser till ett antal hockeykontor runt om i Sverige varav du som blivande hockeykontorschef i region väst kommer att ansvara för Dalarna, Gästrikland, Hälsingland, Värmland, Västmanland och Örebro län.

I rollen som Hockeykontorschef kommer du att vara först på plats på det nya hockeykontoret. Hockeykontoret kommer att vara säte för administration, utveckling och ekonomi av Regionförbundet Västs verksamhet, och på sikt kommer du även rekrytera medarbetare inom ett antal kompetensområden som du också innehar personalansvar över samt leder mot gemensamma mål. Du har därmed resultat-, utvecklings- och personalansvar och du rapporterar till regionförbundets styrelse samt kommer att ingå i en samordningsgrupp tillsammans med övriga hockeykontorschefer och Svenska Ishockeyförbundets generalsekreterare.

Du erbjuds

 • en av idrottssveriges mest spännande roller i en organisation under ständig utveckling och med stor framtidstro.

 • en roll där du med stark entreprenörsanda får möjlighet att sätta din prägel på hockeykontoret och uppbyggnationen av detta.

 • en högst varierande arbetsvardag där du arbetar för att hålla de löften som Svenska Ishockeyförbundet gett till de svenska hockeyföreningarna.

Arbetsuppgifter

 • Här är ett axplock av de arbetsuppgifter rollen innefattar:

 • ansvar för att genomföra organisationen efter styrelsens direktiv.

 • ansvar för administration och ekonomi genom att följa verksamhetsplanen och tilldelad budget enligt styrelsedirektiv.

 • du kommer att arbetsleda underställd personal inom ekonomi, föreningsutveckling, tävlingsfrågor, anläggningsfrågor samt funktionärsverksamhet (domare) enligt verksamhetsplanen.

 • du identifierar kompetenser som verksamheten behöver och medverkar därefter vid rekrytering av nya roller.

 • du samverkar med de ideella krafterna som finns inom olika förbund och föreningar.

I rollen som hockeykontorschef agerar du stöd till region-, samt distriktsförbunden och föreningarna. Detta kan gälla vid såväl organisatoriska som sportsliga utvecklingsfrågor. Du stödjer med planering och genomförande av exempelvis utvecklings- och utbildningsinsatser, konferenser samt agerar mötesplats för sammankomster av olika slag. I rollen ansvarar du även för att koordinera nödvändig samverkan med SIF, RF-SISU distrikten, och regionens elitföreningar, så att ishockeyns samlade resurser används på ett optimalt sätt.

Vi söker dig som

 • har ett genuint intresse och engagemang för svensk idrott och allra främst svensk ishockey.

 • har arbetat i ledande befattning tidigare som innefattat såväl resultatansvar som ekonomiskt ansvar.

det är meriterande om du har varit med och startat upp eller utvecklat en organisation och/eller delar av en verksamhet.

i denna rekrytering ser vi det även som meriterande att du har haft personalansvar i tidigare befattning.

Som person är du:

 • en initiativtagare

 • resultatinriktad

 • självgående

 • relationsskapande

I denna tjänst letar vi efter dig som vill vara med från starten på denna nysatsning. Med din entreprenörsanda triggas du av tanken att få sätta din prägel på rollen och den verksamhet du förväntas bygga upp. Då en stor del av rollen syftar till att bygga nätverk, stärka och utveckla relationer med föreningar, distrikt, RF-SISU distrikten samt de föreningskonsulter som verkar i regionen är det av stor vikt att du är kommunikativ och trivs i mötet med människor. Med ditt genuina intresse för ishockeyn som idrott och din förståelse för de ideella krafterna är du också bra på att identifiera framtida samarbetspartners och initiera kontakt med dessa.

Övrig information
Start: Snarast möjligt med hänsyn till uppsägningstid

Omfattning: Heltid

Placering: Inom regionens verksamhetsområde. I dagsläget är sätet i Karlstad. Sökande bör vara bosatt i aktuell region. Tjänsten omfattar rörlighet i hela regionens verksamhetsområde.

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Hockeyförbundets önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Dela detta jobb

Hockeykontorschef Regionförbundet Ishockey Väst

Academic Work