ekonomijobb.se

logga

Head of Pay Later Products

Företag Swedbank Pay
Ort
Utgår

2021-10-03

Ansök nu

Head of Pay Later Products

Starka tillsammans - Bli en av oss. Som en av Nordens främsta inom betallösningar kan vi erbjuda en stimulerande och kreativ arbetsmiljö. Vi är öppna för nya idéer och arbetssätt, samtidigt som vi alltid strävar efter att göra det enkelt och lätt för våra kunder.

Hos oss kan du utveckla din kompetens tillsammans med engagerade ledare och kollegor. Vill du utmanas i din yrkesroll och arbeta i en stark gemenskap där vi tar hand om varandra, samtidigt som vi visar varandra uppskattning, är vi rätt arbetsplats för dig. 

Produktavdelningen består av ca 35 medarbetare inom flera olika tjänsteområden som alla brinner för att identifiera och utveckla smarta lösningar för våra kunder. Produkt har ett helhetsansvar för våra tjänster så som funktionalitet, lönsamhet, leverans och regelefterlevnad. Detta uppnår vi genom att vi är den sammanhållande funktionen mellan Försäljning, IT och Supportfunktioner. Vårt ansvar är att definiera och förvalta både strategi och de prioriteringar som krävs för att realisera bäst nytta för våra kunder och oss. 

Är du en nytänkande, kreativ och modig person som vill ta chansen att växa med en av Nordens främsta på betallösningar? Med rätt bakgrund och inställning har vi utmaningen för dig.

Vi vill nu satsa ytterligare på våra Pay Later produkter och söker därför en driven Head of Pay Later Products som vill leda vår satsning. I denna nya roll ingår du i Swedbank Pays produktledning och har ett helhetsansvar för att tillsammans med specialiserade Product Managers säkerställa att vi har ett attraktivt och lönsamt erbjudande inom Pay later som matchar våra kunders och konsumenters behov.

Pay later är samlingsnamnet för våra egna betalningsmedel och består idag av produkterna, 14 dagarsfaktura, månadsfaktura och Kredit.

Mer om jobbet; som vår nya Head of Pay Later Products kommer du att ansvara för att våra tjänster inom detta område vidareutvecklas och genererar de intäkter som förväntas enligt vår kort- och långsiktiga affärsplan.

Huvudsakliga ansvarsområden: 

 • Du driver den kort- och långsiktiga utvecklingen av våra Pay Later produkter ur ett helhetsperspektiv och på ett proaktivt sätt genom att ta fram strategier, mål och vision

 • Du har personalansvar för produktägare inom ditt team, sätter och följer upp tydliga mål för dessa, stödjer dem i deras arbete och säkerställer att de har förståelse för företagets strategi och hur den ska exekveras

 • Du tar fram tydliga roadmaps för våra Pay later produkter

 • Du är intern ambassadör för våra Pay later produkter och har en tät dialog med kollegor inom försäljning, ekonomi, kundsupport mfl

 • Du följer löpande upp produkternas lönsamhet och tar initiativ till åtgärder som förbättra intäktssidan och som minskar (styck-) kostnader

 • Du bevakar och utvärderar löpande konkurrenternas och kundernas erbjudande såväl som konsumenternas behov samt strategiska alternativ för att möta respektive tillgodose dessa

 • Du analysera och utvärdera strategiska vägval gällande erbjudandet av tjänsten och leder förhandlingar med leverantörer och andra parter

 • Du har ett överordnat ansvar att säkerställa produkternas relevans och regelefterlevnad i marknaden. Detta med support av interna kontrollorgan som till exempel Compliance, Risk och Legal. 

Vi letar efter dig som triggas av möjligheten att få vara med och ta våra Pay later produkter till nästa nivå. Du har ett strategisk tänkande med förmåga att omsätta det i konkreta aktiviteter. I tillägg är du kommunikativt säker och kan förmedla visioner samt skapa engagemang kring strategier och lösningar. Du är både strukturerad och analytisk, vågar utmana processer och skapar bryggor mellan funktioner. Du tänker affärsmässigt i ditt arbete och har ett sinne för siffror och analyser. Du gillar att leda genom andra och ditt ledarskap samstämmer med våra ledarskapsprinciper, Inspire, Build trust, Show courage.

Vi tror även att de är bra om du har:

 • Flera års erfarenhet från att jobba med Pay later mot konsumenter

 • Flera års erfarenhet från PSP (payment service provider) eller motsvarande verksamhet

 • God förståelse för konsumentregler och kreditregler i en konsumentnära kreditprodukt

 • God vana att jobba agilt

 • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

 • Gärna erfarenhet från att jobba på den nordiska marknaden, främst Norge och Sverige 

 • Tidigare ledarerfarenhet är meriterande men vi ser också att med rätt bakgrund kan det här vara din första ledarroll

Vad kan vi erbjuda dig?  Tillsammans med drivna och inspirerande kollegor får du vara en del av vår produktutveckling och bidra till att vi lyckas genomföra våra ambitiösa planer.

I en härlig arbetsmiljö med kontor i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Baltikum, erbjuder PayEx våra medarbetare en attraktivt arbetsplats med möjlighet att trivas och att kunna utvecklas och växa. 

Sista ansökningsdag är 2021-10-03. Ansökningarna behandlas konfidentiellt. Urval och intervjuer sker löpande. Tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. 

Vid frågor gällande tjänsten kontakta: Johannes Reichhuber +46 72 202 38 91

Finansförbundet: Heidi Larsson +46 498-20 97 58  

SACO: Sofia Enekvist +46 498 20 77 84 

Vi har redan valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför kontakt från externa rekryteringsfirmor och annonsförsäljare.  

PayEx är en av Nordens främsta leverantörer av kompletta betallösningar och består av två affärsområden: PayEx Ledger and Factoring och Swedbank Pay.

På Swedbank Pay jobbar vi tillsammans för att skapa en värld där betalningar mellan köpare och säljare kan ske så tryggt och enkelt som möjligt – oavsett om mötet sker online eller i butik. 

Vi drivs av innovationskraft och vår strävan efter att hjälpa människor, företag och samhällen att växa. Idag är vi ett av de ledande företagen inom betallösningar med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Något som inte hade varit möjligt utan våra engagerade och kompetenta medarbetare! Vår verksamhet genomsyras av våra värderingar – Öppen, Enkel och Omtänksam i allt vi gör.

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer. 

Ytterligare information

 • Distansarbete

  Tillfälligt distansarbete

 

 

Dela detta jobb

logga
Head of Pay Later Products

Swedbank Pay