ekonomijobb.se

Head of Operations till växande livestreamingbolag

Företag Academic Work
Ort
Kategorier
Utgår

2021-03-22

Ansök nu

Head of Operations till växande livestreamingbolag

StayLive är ett svenskt snabbväxande OTT-företag som jobbar med livestreaming och distribution. De driver streamingplattformar och jobbar främst med kunder inom sport & underhållning och hjälper ligor, mediahus och arrangörer med livesändningar av evenemang och matcher. StayLive växer så det knakar! De står inför en spännande tillväxtresa och söker en Head of Operations som kommer inneha en nyckelposition i att ta StayLive från ett svenskt mindre bolag till ett större internationellt bolag.

Om tjänsten

I dagsläget arbetar strax under 20 personer på kontoret i Stockholm och stämningen är familjär och entreprenörsdriven. Hos StayLive bidrar alla medarbetare till en gemenskap som präglas av ödmjukhet och ett starkt engagemang! Sedan starten 2013 har det gått mycket bra för StayLive och förutom inom idrotten, växer de bland media och innehåll utanför sporten. De finns idag representerade på den svenska och franska marknaden, och har stora planer att expandera på andra marknader inom de närmsta åren. I takt med att bolaget växer behöver även arbetssätt och rutiner i organisationen finnas på plats – De söker därför en Head of Operations.

Operationsavdelningen består idag av två team; Support & Service och Project. Avdelningen har i dagsläget 7 medarbetare och planerar att växa till att bli 20-25 personer inom de närmsta 2-3 åren. Support & Service jobbar med konsumentsupport, inkommande samtal och utbildning av kunder. Project har kontakt med StayLives kunder och arbetar med projektledning och att bygga starka kundrelationer.

Du erbjuds:

 • En nyckelposition i ett framgångsrikt och snabbväxande bolag som står inför en internationell uppskalning

 • En öppen och nytänkande arbetsmiljö med korta beslutsvägar och kompetenta och engagerade medarbetare

 • En modern och flexibel arbetsgivare som erbjuder stor frihet under eget ansvar, du kan t.ex. arbeta från valfri ort remote eller på kontoret i Stockholm – du väljer vad som passar dig bäst!

 • StayLive har sedan starten 2013 etablerat sig som en stark aktör inom livestreaming av sport på den svenska marknaden. Du välkomnas till en ny roll som du själv kommer få vara med och forma samt sätta din prägel på

Arbetsuppgifter

Som Head of Operations kommer du ansvara för den operativa driften av StayLives projekt inom livestreaming.

I dina ansvarsområden ingår:

 • Ansvara för Operations och driva den organisatoriska förändringen att gå från ett litet bolag till ett större

 • Säkerställa att processer, rutiner och arbetssätt finns på plats och se till att de kontinuerligt utvecklas i takt med ökad tillväxt

 • Personalansvar för medarbetarna inom Support & Service och Project (finns teamledare för respektive team som ansvarar för day-to-day styrningen)

 • Projektledaransvar för några av StayLives nyckelkunder, detta i syfte att lära dig den operativa organisationen för att ha rätt förutsättningar att kunna leda och utveckla avdelningen på bästa sätt

Arbetet sker i nära samarbete med CEO samt med medarbetarna inom Operations. Du är också nära bolagets affärsutvecklare och affärsområdeschefer för att säkerställa de rätta förutsättningarna för verksamheten. Du kommer få stora möjligheter att komma med egna idéer och förslag på hur bolaget kan utvecklas framåt och verkligen se hur ditt arbete ger resultat. Det är också en öppen feedbackkultur vilket skapar förutsättningar för dig att hela tiden utvecklas som ledare och inom ditt specialistområde.

Vi söker dig som

 • Erfarenhet av att leda och utveckla team, gärna i snabbväxande bolag

 • Erfarenhet av att skala upp organisationer, gärna internationellt, är starkt meriterande men dock inget krav

 • Erfarenhet av projektledning och service/säljrelaterat arbete är meriterande

 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

I denna process kommer vi lägga stor vikt vid personliga egenskaper och intresse för tjänsten och StayLive.

Som person är du:

 • Ansvarstagande

 • Driven, uthållig och förmåga att lägga ner tid, energi och engagemang på ditt arbete

 • Trygg och prestigelös ledare med god samarbetsförmåga

 • Flexibel och trivs i ett snabbfotat bolag i tillväxtfas

Övrig information

 • Start: Omgående eller enligt överenskommelse

 • Omfattning: Heltid, med sex månaders inledande provanställning

 • Placering: Linnégatan 44, eller remote på valfri ort

 • Arbetstider: Flexibla kontorstider

 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work men du kommer att bli direkt anställd hos StayLive och deras önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande vilket innebär att annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt.

Information om företaget

StayLive is a Swedish over the top (OTT) streaming media service who help sport federations and organizations to broadcast their content through StayLive’s digital platform. StayLive was founded in Sweden 2013 as a “Young Enterprise” company. Since then they have had a successful journey with growth and are today about 20 employees. Read more about your future Colleagues here. Some of the projects they work with are SSL (Floorball in Sweden), Elitserien (Bandy), Hockeyettan and Fanseat. Fanseat is a company who works with live streaming of football, basketball, ice hockey and ultimate leagues in France, Denmark, Lithuania and other European countries.

Dela detta jobb

Head of Operations till växande livestreamingbolag

Academic Work