ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Head of Group Accounting till Rebellion

Företag Prodiem
Ort
Kategorier
Utgår

2022-09-01

Ansök nu

Head of Group Accounting till Rebellion

Rebellion söker en Head of Group Accounting som vill vara med på deras tillväxtresa. En spännande möjlighet att komma in tidigt i en koncern med starka ägare, lönsam verksamhet och ambitiösa tillväxtplaner genom förvärv. Rebellion planerar en börsnotering inom två år och har idag en obligation noterad på Nasdaq. Om du söker en arbetsplats som står för gemenskap och teamwork är Rebellion ett bolag för dig! Vi letar efter dig som vill axla ett helhetsansvar för Group Accounting och här ges du möjlighet att påverka och direkt bidra till bolagets framgång genom att initiera och ta ansvar för kontinuerliga förbättringar. Rollen kommer att innebära både utvecklings- och operativt arbete i ett företag som står för högt engagemang, öppenhet samt en härlig företagsmiljö.

Hos Rebellion blir du en del av en inkluderande och mångsidig arbetsplats och du kommer att tillbringa dina dagar i en samarbetsvillig och dynamisk miljö med ett mycket skickligt team, göra ett fantastiskt arbete och har kul medan du gör det. Rebellions viktigaste resurs är dess medarbetare och vi lägger därför stort fokus på att attrahera och utveckla all vår personal. Vi Rebellions är individer som har viljan att prestera och som förkroppsligar kärnvärdena för sant entreprenörskap, inklusive bland annat – mod, vision, ärlighet och respekt för oss själva och andra. Tjänsten är placerad på Rebellions hemmakontor i centrala Stockholm.

Din uppgift och dina ansvarsområden

Du kommer att vara övergripande ansvarig för koncernens externa finansiella rapportering (delårsrapporter och årsredovisning) samt bistå ledningsgrupp och styrelse med finansiella underlag, analyser och utredningar.  Ansvaret inbegriper att upprätta och kvalitetssäkra intern och extern konsoliderad finansiell rapportering enligt IFRS och övriga krav som ställs för noterade bolag i Sverige. Då gruppen har en stark tillväxttakt genom förvärv ligger ett stort fokus där och uppdraget innefattar att utveckla rapporteringsrutiner och instruktioner för dotterbolagen som du kommer att ha mycket kontakt med. Du säkerställer att system och processer som används för konsolidering (Aaro) och analys är effektiva och därutöver leda relaterade förbättringsprojekt.

Som Head of Group Accounting tillhör du ekonomifunktionen som är under tillväxt och initialt kommer bestå av tre personer. Du kommer ha en nyckelposition där din roll är att bygga en modern och effektiv ekonomifunktion som stödjer bolagets tillväxt och framtidsplaner. Du rapporterar till och har ett tätt samarbete med CFO och kommer också vara ett stöd för dotterbolagens ekonomichefer. Inom Rebellion finns för närvarande 15 dotterbolag.

Dina primära arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Upprättande av delårsrapporter och årsredovisning enligt IFRS.

  • Ansvara för koncernens övriga finansiella rapportering till interna och externa intressenter.

  • Ansvara för konsolidering av underkoncerner.

  • Ansvara för ekonomiska riktlinjer och instruktioner samt tillse att det finns relevant intern kontroll.

  • Agera stöd i förvärvsprocesser samt vid behov delta i finansiella due diligences.

  • Agera stöd i redovisningsrelaterade frågor i samband med förvärv.

  • Tillsammans med externa revisorer koordinera revision av gruppen och dotterbolagen.

  • Kontinuerligt förbättra befintliga rutiner/processer/systemstöd.

  • Stödja och vidareutveckla ekonomifunktionerna i dotterbolagen.

Vem är du?

Vi tror att du är du en energisk och anpassningsbar person som motiveras av problemlösning. Då rollen innefattar flertalet kontaktytor inom koncernen är det viktigt att du är kommunikativ i både tal och skrift, samt att du är lyhörd och pragmatisk gentemot din omgivning. Du är nyfiken och trygg i dig själv vilket resulterar i att du på ett självständigt sätt kan ta beslut och driva ditt arbete framåt. Eftersom Rebellion är en entreprenöriell koncern är det även viktigt du trivs i en fartfylld och framåtlutad miljö.

När det kommer till din erfarenhet så ser vi att du har en akademisk utbildningsbakgrund inom ekonomi. Därefter har du gedigen, flerårig, erfarenhet av redovisning varav några år inom koncernredovisning (IFRS) och gärna från börsnoterade bolag. Vi ser gärna att du skaffat din erfarenhet från en förvärvsintensiv koncern. Vidare har du ett systemintresse, en god förståelse för processer och en talang för att identifiera möjligheter och förbättringar. Välkommen till Rebellion, ett hem för exceptionella bolag i traditionella branscher!

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Rebellion med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Petra Bennarp på Prodiem, tfn 070-916 39 18.

Välkommen med din ansökan!

Rebellion är en svensk långsiktig ägare och utvecklare av små och medelstora företag inom nischade industriella vertikaler. Rebellion är en industrikoncern bestående av marknadsledande företag som uppvisar starka marginaler, robusta kassaflöden och som har en hållbar tillväxtpotential.

Rebellion består idag av 15 bolag verksamma inom Infrastruktur och Industri & Handel och har en ambitiösa tillväxtplaner och de finansiella målen är att gruppen ska ha ett rörelseresultat på 1 miljard SEK år 2025.

Dela detta jobb

Head of Group Accounting till Rebellion

Prodiem