ekonomijobb.se

logga

Head of Financial Reporting till Söderberg & Partners

Företag Prodiem
Ort
Kategorier
Utgår

2021-03-05

Ansök nu

Head of Financial Reporting till Söderberg & Partners

Söderberg & Partners grundades 2004 av nio analytiker men har idag vuxit till 2200 medarbetare i sju länder. Vi är nu en av Sveriges ledande finansiella rådgivare som tror på värdet av att tänka annorlunda, ständigt ifrågasätta, förändra och utveckla det traditionella arbetssättet i vår bransch. Vi är våra kunders strategiska partner där vi erbjuder rådgivning inom pension och företagsförsäkringar, förmögenhetsförvaltning samt utvecklar en mängd digitala HR-verktyg inom people management. I grund och botten handlar vårt erbjudande om att hjälpa människor och företag att fatta välgrundade beslut i frågor som påverkar deras ekonomi och liv – vi arbetar proaktivt idag för att våra kunder ska leva ett tryggare och rikare liv imorgon. Det entreprenöriella drivet genomsyrar därför hela organisationen och med korta beslutsvägar ges stort utrymme för egna idéer. Vi har dessutom valt, som första företag i svenskt näringsliv, att klimatkompensera våra medarbetare både i arbetet och på fritiden. Läs mer på www.soderbergpartners.se

Har du sedan tidigare erfarenhet av redovisning och ledarskap, och vill fortsätta utvecklas inom dessa områden i en ny kontext? Och är du redo att göra detta i ett entreprenörsstyrt bolag i en stark tillväxt? Då kan du få möjligheten att ansvara för en grupp om tio personer som arbetar med kvalificerad redovisning och finansiell rapportering inom Söderberg & Partners svenska finansfunktion. Här får du möjligheten att ta dig an en roll med stort fokus på utveckling av avdelningen samt vara delaktig i det strategiska arbetet som bedrivs inom ledningsgruppen för den svenska finansfunktionen. Känns detta intressant? Då kan detta vara en roll för dig!

Söderberg & Partners har växt kraftigt de senaste åren med internationell expansion på bred front och vi letar efter dig som vill bli en viktig del av den fortsatta tillväxtresan. Koncernen har i dagsläget dotterbolag i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Nederländerna, Luxemburg och Spanien.

Detta söker vi

Vi söker nu en ambitiös och utvecklingsorienterad Head of Financial Reporting till Söderberg & Partners. Du blir en del av funktionen Sweden Finance som består av ca 50 personer och du ingår i ledningsgruppen för funktionen. Tjänsten rapporterar till CFO för Söderberg & Partners Sweden.

Gruppen Financial Control ansvarar för den kvalificerade redovisningen i de svenska dotterbolagen, inklusive bokslut och årsredovisningar. Den ansvarar också för att ta emot och sammanställa det som rapporteras från det interna Shared Service Center samt för att kvalitetssäkra och analysera den data som sedan rapporteras vidare till koncernekonomi samt till dotterbolagen. Här hanteras även såväl intern som extern rapportering till exempelvis Finansinspektionen och övriga myndigheter.

Som Head of Financial Reporting ansvarar du för att leda gruppens arbete samt säkerställa kvalitet och processer och strukturer inom redovisningsområdet. Rollen kommer att ha ett stort fokus på att driva utveckling och effektivisering samt att säkerställa att den data som rapporteras internt och externt är korrekt samt bidrar med ett värde till verksamheten.

Tjänsten är placerad på Söderberg & Partners huvudkontor centralt beläget på Regeringsgatan i Stockholm.

Din profil

Du har en akademisk utbildningsbakgrund inom ekonomi och har därefter arbetat med kvalificerad redovisning. Du har erfarenhet av personalledning och har en god förmåga att organisera arbetet i en grupp.

Det är även meriterade om du har erfarenhet av finansiella företag. Vi ser att du idag arbetar i en liknande roll som exempelvis Redovisningschef på en ekonomiavdelning i ett större företag. Eftersom det kommer att vara ett stort fokus på utvecklingsarbete ser vi att du har ett intresse för eller vana av att driva projekt och arbeta med förändringsledning. Vidare behärskar du svenska och engelska, i både tal och skift.

Du som person

För att lyckas i rollen besitter du en god känsla för struktur och kvalitet, egenskaper som kommer att vara viktiga för att driva arbetet inom gruppen framåt. Du trivs med att ställas inför komplexa frågeställningar och har en lösningsfokuserad inställning. Du har förmågan att självständigt driva ditt och gruppens arbete och du besitter naturliga ledaregenskaper, både när det kommer till att planera det dagliga arbetet samt att leda i projektform. För att trivas hos Söderberg & Partners krävs det att du trivs med att arbeta i en entreprenöriell verksamhet som präglas av förändring och högt tempo.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Söderberg & Partners med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Alexandra af Winklerfelt på Prodiem, tfn 073-922 61 72 alt Caroline Björk tfn 073-303 34 66.

Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

logga
Head of Financial Reporting till Söderberg & Partners

Prodiem