ekonomijobb.se

Head of Financial Control sökes till Telenor Sverige AB

Företag MERITMIND AB
Ort
Utgår

2019-10-18

Ansök nu

Head of Financial Control sökes till Telenor Sverige AB

Telenor Sverige söker dig som brinner för ledarskapet och är sugen på att axla ett erfaret team inom Financial Control. Här får du en bred roll med spännande och utmanande redovisningsfrågor. Telenor är mitt i en pågående stark digital transformation och vi tror att alla på något sätt är innovatörer. Därför välkomnar vi medarbetare som tänker nytt, på sitt eget vis. Som Head of Financial Control leder du en härlig grupp på tio anställda med placering i både Stockholm och Karlskrona. Du kommer att rapportera till CFO och ingå i dennes ledningsgrupp.

Ditt övergripande ansvar:

  • Redovisningen av samtliga legala enheter samt stötta och medverka i månads- kvartals- och årsbokslut
  • Konsolidering av samtliga bolag i Telenor Sverige koncernen och rapportering till Telenor Group
  • Kontakt med revisorerna, Group Accounting och vår outsourcingpartner

I din roll har du ett nära samarbete med Financial Control i övriga Telenorländerna i Skandinavien och arbetar proaktivt och kontinuerligt med utveckling och effektivisering av processer och rutiner. Dessutom samordnar du och deltar i förbättringsprojekt kopplade till Telenors ekonomiska processer.

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som är civilekonom och har mycket god erfarenhet av arbete med kvalificerad redovisning. Du har också god kännedom gällande IFRS och det svenska redovisningsregelverket samt flera års erfarenhet av såväl koncernredovisning som konsolidering. Vidare är det bra om du har arbetat i ett större bolag med en komplex verksamhet. Goda kunskaper i svenska och engelska är en förutsättning för att du ska bli framgångsrik i rollen.

Personliga egenskaper
För att trivas i rollen är du en nyfiken person med positiv inställning. Du har en vilja och förmåga att driva förändringar, moderniseringar och effektivisering samtidigt som du brinner för ledarskapet. Den vi söker är också relationsorienterad och samarbetsinriktad, här hjälps vi åt. I rollen har du många kontaktytor och rätt person är duktig på ”stakeholder-management”.

 

Vad erbjuder Telenor dig?
Nyckeln till vår framgång är en balanserad arbetskraft. För att säkra det arbetar vi aktivt för att främja en arbetsmiljö där våra anställda får stöd och egenmakt inom alla sina arbetsområden. Vi lovar dig ett mänskligt företag som har hög vilja till självförbättring och att snabbt anpassa sig till en digitaliserad värld. Du välkomnas varmt in till ett skickligt team av professionella kolleger och utöver detta erbjuder vi även:

  • Ett flexibelt arbetssätt – träna på lunchen utan att stressa tillbaka till jobbet, att i lugn och ro kunna lämna/hämta upp barn från förskolan. Så länge du och dina kollegor kan leverera vad du ska så är friheten stor.
  • Utbildningsprogram så att du som medarbetare kan fördjupa din kunskap och bredda kompetensen.
  • Ett generöst hälsovårdspaket innehållandes exempelvis Give me a break-days, friskvårdsbidrag, tjänstepension och mycket mer.

Placeringsort: Stockholm

Dela detta jobb

Head of Financial Control sökes till Telenor Sverige AB

MERITMIND AB