ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Head of Accounting till Bluestep Bank

Företag Mpya Finance AB
Ort
Utgår

2022-12-25

Ansök nu

Head of Accounting till Bluestep Bank

Har du gedigen erfarenhet av redovisning och brinner för kontinuerlig processutveckling? Är du en trygg ledare som får dina medarbetare att växa och utvecklas? Söker du en arbetsplats som präglas av god stämning och sammanhållning?  Då kan rollen som Head of Accounting för Bluestep Bank vara din nästa utmaning.

Vad kan Bluestep Bank erbjuda dig?
Hos Bluestep Bank blir du en del av en inkluderande och öppensinnad kultur, som präglas av passion och innovation, där vi vågar utmana och förändra. Vi tror på värdet av intern inkludering och värdet av olika perspektiv.

Du får i rollen som Head of Accounting  förmånen att arbeta med motiverade medarbetare som trivs bra hos oss och vill fortsätta att utvecklas tillsammans med bolaget. Du och ditt team kommer att få driva utvecklingen av redovisningsfunktionen för att ge verksamheten bästa möjliga förutsättningar att fortsätta växa.

Ditt övergripande ansvar är att kvalitetssäkra redovisningen för vårt svenska moderbolag samt filialerna i Norge och Finland. Du säkerställer en korrekt och högkvalitativ legal och operativ rapportering. Då vi är ett bankaktiebolag under Finansinspektionens tillsyn följer med det en omfattande myndighetsrapportering.

Rollen är placerad på vårt nyrenoverade huvudkontor i Vasastan och rapporterar till CFO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter;                                                                                                                                                                                

  • Leda, coacha och vidareutveckla sju medarbetare

  • Övergripande ansvar för redovisningen för Bluestep Bank

  • Ansvar för månads-, och årsbokslut inklusive rapportering

  • Skatt, moms, inkomstdeklaration och transfer pricing

  • Publik rapportering två gånger per år avseende delårsrapport, bokslutskommuniké och ÅR

  • Ansvar för upprättande av årsredovisning för samtliga bolag och filialer inom koncernen

  • Ansvar för regulatorisk rapportering (FINREP och COREP)

  • Kontinuerligt ansvar för att implementera och förbättra rutiner, processer och arbetssätt

  • Vara väl förtrogen med svenska lagar och regler och ansvar för att vara uppdaterad kring förändringar (speciellt IFRS och regulatorisk rapportering kopplat till banktillstånd)

  • Kontakt med revisorer

Vem letar vi efter?
Vi söker dig som har relevant akademisk examen och gedigen erfarenhet av redovisning och rapportering. I tidigare roller har du arbetat med utveckling av processer och rutiner och tycker att det är roligt att leta efter bästa sätt att använda systemstöd.  Du känner dig trygg i rollen som ledare med god förmåga att inspirera medarbetare till kontinuerlig utveckling.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som arbetar noggrant och strukturerat och har förmåga att växla mellan operativa och strategiska arbetsuppgifter. Eftersom vi har filialer i Norge och Finland behöver du behärska svenska och engelska i tal och skrift.

 

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Bluestep Bank med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontaktar du ansvariga rekryteringskonsulter Helén Lissäng på helen.lissang@mpya.se eller Maria Brisheim på maria.brisheim@mpya.se Intervjuer och urval kommer att ske löpande så varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt!

Dela detta jobb

Head of Accounting till Bluestep Bank

Mpya Finance AB