ekonomijobb.se

Handlare till portföljförvaltningen inom Private Banking

Ansök nu

Handlare till portföljförvaltningen inom Private Banking

Carnegie är sedan nästan ett sekel en av Nordens främsta finansiella rådgivare och förvaltare. Våra olika verksamheter tillhör, var för sig, marknadsledarna inom respektive område och tillsammans bygger vi en värdeskapande affärsdynamik för våra kunder. På Carnegie arbetar experter inom kapitalanskaffning, analys och aktiemäkleri, samt specialister inom förmögenhetsrådgivning och förvaltning, för att vägleda våra kunder till bättre affärer. Carnegie finns i sex länder med cirka 650 medarbetare. Du hittar mer information på: www.carnegie.se


Investment Strategy inom Carnegie Private Banking består idag av 12 personer, varav 6 arbetar i gruppen för portföljförvaltning. Gruppen ansvarar för tillgångsallokering, aktie- och ränteförvaltning, riskhantering samt fondval. Inom gruppen finns det dedikerade experter inom svenska aktier, utländska aktier, alternativa investeringar, och räntebärande/krediter. Vi förvaltar både diskretionära portföljer och interna fonder och ser till att implementera rätt strategier för våra kunder. Vi söker nu någon som kan ansvara för att implementera portföljförändringar och se till att kunddepåer är korrekt exponerade.

I rollen kommer du hjälpa förvaltningsteamet inom Investment Strategy med att genomföra portföljförändringar samt sköta likvidhantering för diskretionära kunder. Exempel på arbetsuppgifter är:

  • Handel med aktier, fonder och ETF:er för kunders räkning
  • Initiera valutaväxling
  • Samverka med kundansvariga för korrekt hantering av kunders portföljer
  • Löpande anpassa kunders innehav efter givna ramar
  • Utveckla modelleringsverktyg för effektiv hantering av kundportföljer

För att lyckas och trivas i rollen bör du ha:

  • Intresse för ekonomi, börs och placeringar
  • Akademisk examen, gärna som civilekonom eller civilingenjör
  • Erfarenhet av handel på de finansiella marknaderna
  • Mycket goda Microsoft Excel-kunskaper
  • Vana med olika datasystem

Som person tror vi att du är strukturerad, självständig, analytisk och positivt lagd som trivs med eget ansvar. Det är viktigt att kunna hantera många arbetsuppgifter samtidigt och du bör kunna fatta beslut i en tidvis stressig miljö. Samtidigt är noggrannhet och integritet en nödvändighet för att minimera felaffärer. Det är en fördel om man har en viss förståelse för kapitalförvaltning och det vi vill åstadkomma i den diskretionära portföljförvaltningen. Personen vi söker ska vidare vara service minded och vara villig att samarbeta med övriga kollegor.

Carnegie erbjuder dig ett utvecklande och omväxlande arbete, i en miljö präglad av de bästa och mest erfarna experterna och specialisterna. Hos oss får du möjligheten till stort ansvarstagande och att genom egna insatser kunna påverka resultat. Som anställd har man bland annat tillgång till friskvårdsbidrag, medlemskap i Carnegies egen idrottsförening och tillgång till lunchrestaurang med bra priser.
 

Låter detta intressant och vill du vara med på en lärorik resa då kanske du är vår nya kollega? Välkommen med din ansökan!

Placering: Stockholm

Urval sker löpande och vi rekommenderar därför att skicka in din ansökan så snart som möjligt dock senast den 22 oktober.

Ansökan sker via https://carnegie.se/om-carnegie/karriar/lediga-tjanster/

Frågor om tjänsten besvaras av Peter Nelson på peter.nelson@carnegie.se

 

 

 

 

 

Dela detta jobb

Handlare till portföljförvaltningen inom Private Banking

Carnegie Investment Bank AB