ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Handläggare till Kommunals a-kassa i Härnösand

Företag Barona
Ort
Utgår

2022-02-10

Ansök nu

Handläggare till Kommunals a-kassa i Härnösand

Arbetsmarknaden förändras i allt snabbare takt och arbetslöshetskassornas uppdrag har kanske aldrig varit viktigare. Därför söker vi nu flera ansvarstagande och serviceinriktade Handläggare för att stärka upp Kommunals a-kassa i Härnösand. Kanske är det just dig vi söker!

Om Kommunals a-kassa
Kommunals a-kassa har i uppdrag att handlägga ärenden om medlemskap och arbetslöshetsersättning för medlemmar. I dagsläget är över 600 000 personer medlemmar i Kommunals a-kassa och det är primärt anställda, eller tidigare anställda, i Sveriges kommuner, regioner, församlingar och inom naturbruksområdet. Kommunals a-kassa har åtta kontor varav ett är huvudkontoret. För mer information om Kommunals a-kassa besök gärna www.kommunalsakassa.se

Arbetsbeskrivning
Som Handläggare ansvarar du för att utreda och ta beslut om utbetalning av arbetslöshetsersättning utifrån gällande lagstiftning. Ditt arbete kommer att bestå av flera olika moment, som att handlägga olika typer av ärenden, svara i telefon, besvara mejl, meddelande via mina Sidor och chatt. Det innebär att du behöver kunna prioritera mellan olika arbetsuppgifter och kunna arbeta med flera olika saker samtidigt. Du behöver vara öppen inför att ditt arbete ständigt kan komma att ändras och utvecklas utifrån den digitalisering som sker i hela samhället. Därför är det viktigt att du kan ta till dig ny teknik och nya arbetssätt. Du kommer att ingå i ett av våra två team med cirka åtta engagerade och kompetenta kollegor och en teamledare som leder det dagliga arbetet. Som anställd inom Kommunals a-kassa har du goda möjligheter till kompetensutveckling. Din anställning inleds med en gedigen utbildning där du får lära dig allt ifrån rådande lagstiftning till att kommunicera med medlemmar på ett enkelt och tydligt sätt.

Exempel på arbetsuppgifter

 • Utreda och fatta beslut om ersättning utifrån gällande lagstiftning och rutiner.
 • Analysera och göra bedömningar.
 • Formulera och motivera beslut.
 • Ge service till våra medlemmar på telefon, mejl och andra kanaler.

Bakgrund
Tjänsten passar dig som uppskattar att ha ett stort ansvar, är effektiv inom handläggning, har ett brinnande intresse för personlig service och en vilja att hjälpa andra. Du behöver vara skicklig på att uttrycka dig i tal och skrift. I Kommunals a-kassas organisation arbetar de med klarspråk vilket innebär att du, i din roll, till exempel ska kunna formulera om svår juridisk text till tydlig och korrekt svenska. Vi ser också att du är serviceinriktad, empatisk och lugn i kontakten med Kommunals a-kassas medlemmar. Som handläggare kommer du ingå i ett team och behöver därför kunna kommunicera bra och ha lätt för att samarbeta med andra för att uppnå uppsatta mål.


Vi söker dig som

 • Har eftergymnasial utbildning, gärna med juridisk eller samhällsvetenskaplig inriktning
 • Har erfarenhet av kundservice, utredningsarbete eller tidigare arbetat på någon myndighet
 • Är driven, resultatinriktad och vågar fatta beslut
 • Är kommunikativ och kan förmedla komplex information på ett tydligt och enkelt sätt
 • Är van vid att arbeta med många saker samtidigt och kan naturligt skifta fokus mellan olika arbetsuppgifter
 • Är analytisk och van att hantera en stor mängd information
 • Talar och skriver svenska och engelska flytande

Meriterande

 • Tidigare arbetat på en a-kassa eller annan myndighet till exempel Försäkringskassan eller Arbetsförmedlingen
 • Kunskap om våra lagstiftningar ALF och LAK
 • Att du talar fler språk än svenska och engelska

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.
 
Övrig information
Som anställd inom Kommunals a-kassa har du goda möjligheter till kompetensutveckling. Din anställning inleds med en gedigen utbildning där du får introduktion i arbetet och lär dig att kommunicera med medlemmar på ett enkelt och tydligt sätt.

Denna rekryteringsprocess är ett samarbete mellan Kommunals a-kassa och Barona. Tillträde för tjänsten är omgående enligt överenskommelse och det är en tillsvidareanställning med inledande 6 månaders provanställning. Du kommer att arbeta på Kommunals a-kassas kontor i Härnösand. Lön och arbetsvillkor gäller enligt gällande avtal och Kommunals a-kassa har kollektivavtal med Handels.

Varmt välkommen med din ansökan
Observera att vi inte tar emot ansökningar via mejl med hänsyn till GDPR, men för frågor gällande tjänsten, vänligen kontakta Sofie Eriksson på sofie.eriksson@barona.se. Är du intresserad av att komma i kontakt med fackligt ombud på arbetsplatsen, fråga ansvarig rekryterare efter kontaktuppgifter.

Vi går igenom urvalet löpande och tjänsten kommer att tillsättas så snart som möjligt. Skicka därför in ditt personliga brev och CV redan nu.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

 

Dela detta jobb

Handläggare till Kommunals a-kassa i Härnösand

Barona