ekonomijobb.se

logga

Hållbarhetskoordinator till NIBE AB (Sustainability coordinator)

Företag NIBE AB
Ort
Utgår

2021-01-31

Ansök nu

Hållbarhetskoordinator till NIBE AB (Sustainability coordinator)

Vi förstärker avdelningen i Markaryd med en person som arbetar med hållbarhetsrapportering inom NIBE.

Hållbarhetsteamet har ansvar för NIBE Groups hållbarhetsstrategier, våra värderingar samt olika policys och mål. Dessa tillsammans med olika intressentdialoger och att vi har signerat UN Global Compact (UNGC) bildar vår bas. Vår rapportering följer GRI standard och vi sammanställer hållbarhetsinformationen till vår integrerade årsredovisning. Mer information om vårt hållbarhetsarbete finns på NIBE.COM.

Kravbilden inom Hållbarhet utökas kontinuerligt. Med anledning av nya krav inom Taxonomi samt TCFD och CDP utökar vi nu vår avdelning med ytterligare en Hållbarhetskoordinator. Som en av två koordinator ansvarar ni för den interna datainsamlingen av hållbarhetsfakta från våra bolag samt kvalitetssäkring (controllerfunktion) av denna data som används till olika typer av hållbarhetsredovisningar/kommunikationer.

OM TJÄNSTEN

 • Medverka i strategiarbetet i vårt team samt medverka i intressentdialoger och materialitets analyser för att stödja integreringen av hållbarhet i organisationen.

 • Introducera förvärvade bolag i NIBE Group och utbilda i intern hållbarhetsrapportering samt använda data rapporteringsstöd (WF) inom Gruppen.

 • Tillse att rapporteringsstöd följer riktlinjer som tex Taxonomi, TCFD, GRI standard samt hålla dessa uppdaterade mot nya krav.  

 • Sammanställa statistik och utvärdera utfall på insamlade data mot mål och KPI: er.

 • Kvalitetssäkra rapporterad hållbarhets data från bolagen i NIBE-gruppen inkl genomföring av lokala revisioner som en del i vår internkontroll.

 • Medverka i framtagning av integrerad årsrapport och ansvara för uppfyllnad av t ex GRI standardkraven och taxonomi samt i framtiden nya krav på hållbarhets rapportering där det händer mycket inom olika områden på nationell och EU nivå.

 • Administration och ekonomirapportering för Hållbarhetsteamet.

 • Arbetet i vårt team ger möjlighet att utvecklas inom de olika områdena och jobba inom fler områden 

DIN BAKGRUND

 • Lägst högskoleexamen inom ekonomi/miljö, gärna med kurser inom CSR.

 • Några års erfarenhet från arbete inom något av områdena ekonomi- eller miljöredovisning på koncernnivå är meriterande.

 • Flytande engelska i tal och skrift samt duktig på skriftlig kommunikation/presentation.

 • Hög social kompetens och anpassningsförmåga till olika länders kultur.

 • Stort intresse för att lära mer om Hållbarhetsarbete.

ANSÖKAN

Vi tillämpar löpande rekrytering varför vi önskar din ansökan snarast, dock senast den 31 januari 2021. Ansökan sker via vår webbsida www.nibe.se under "lediga tjänster", ansök via röd knapp nedan. Önskas mer information vänligen kontakta någon av kontaktpersonerna.

OM NIBE

NIBE AB är en modern och framgångsrik industri med en omsättning på drygt 4,2 miljarder kr/år med närmare 1 300 anställda i Markaryd. NIBE tillhör de marknadsledande i Europa med ett hållbart produktsortiment som består av ett av marknadens bredaste program av värmepumpar, varmvattenberedare, solpaneler, biobränsleprodukter, ventilationsprodukter, fjärrvärmeutrustning, braskaminer mm.

NIBE AB ingår i det börsnoterade NIBE Industrier som har en omsättning på cirka 25 miljarder kr och cirka 18 000 anställda i drygt 30 länder.

KONTAKTPERSONER

Kenneth Magnusson

Hållbarhetschef

0433-27 30 00

kenneth.magnusson@nibe.se

Helene Olsson

Chef för hållbara leverantörer

0433-273000

helene.olsson@nibe.se

Dela detta jobb

logga
Hållbarhetskoordinator till NIBE AB (Sustainability coordinator)

NIBE AB