ekonomijobb.se

Logga

Hållbarhetsansvarig till huvudkontoret

Företag Systembolaget
Ort
Kategorier
Utgår

2020-11-01

Ansök nu

Hållbarhetsansvarig till huvudkontoret

Till vårt huvudkontor i Kungsträdgården i centrala Stockholm söker vi nu en Hållbarhetsansvarig.

Om rollen
Vill du vara med och driva utvecklingen av Systembolagets arbete med Hållbara inköp? Vår vision handlar om att man skall kunna njuta av de drycker vi säljer utan att man själv eller någon annan tar skada. Att ingen tar skada gäller inte bara alkoholen. Vi vill vara ett föredöme när det gäller hållbarhet. Hållbara inköp arbetar för att Systembolaget ska kunna erbjuda våra kunder ett socialt och miljömässigt hållbart producerat sortiment. Vi verkar för att dryckerna vi säljer har producerats på ett bra sätt – med respekt för mänskliga rättigheter, utan korruption, med hänsyn till miljön och med schyssta arbetsförhållanden.

Som Hållbarhetansvarig ingår du i enheten Hållbara inköp som är en del av Sortiment, inköp och varuförsörjning. Du kommer att driva integrering av hållbarhet mot leverantörerna, med fokus på sortiment, inköp och varuförsörjning. Du kommer även att agera bollplank för bland annat avdelningen för inköp av tjänster och indirekt material i deras hållbarhetsarbete vid behov. Vidare ska du säkerställa att Systembolaget har en kvalitetssäkrad och hållbar inköpsprocess. Arbetet sker i nära samarbete med inköpare och kategorichefer.

Du rapporterar till chef för enheten Hållbara inköp. Enheten består idag av 8 medarbetare.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Ansvara för utveckling och implementering av ramverk för hur Systembolaget köper in drycker utifrån ett hållbarhetsperspektiv i nära samarbete med inköpare och kategorichefer
  • Kartläggning och utveckling av processer kopplade till inköp och sortiment utifrån ett hållbarhetsperspektiv
  • Utveckla anpassade åtgärdsplaner för hållbara inköp generellt, samt specifikt för olika länder/regioner
  • Utreda och hantera korruptionsrisker i inköpsländer

Om dig
Vi söker dig som har stort engagemang för, samt erfarenhet av hållbarhetsfrågor och erfarenhet från projekt- och förändringsledning med goda resultat, gärna inom mat- eller dryckesbranschen. För att trivas i rollen tror vi att du har god förmåga till att se helheten. Du är en van och nyfiken relationsbyggare som kan representera och företräda Systembolaget i relevanta frågor. Du är kommunikativ, har en mycket god samarbetsförmåga och är förtroendeingivande. Vidare är det meriterande att du har erfarenhet av att ha arbetat internationellt.

Om din utveckling hos oss
Systembolaget är i ständig utveckling, och det kommer du också att vara om du arbetar hos oss. Till att börja med får alla nyanställda ett gediget introduktionsprogram. Sedan erbjuder vi flera olika möjligheter för att du ska lära dig mer och mer. Varje medarbetare har en egen kompetensutvecklingsplan, och utvecklingssamtal genomförs årligen.

Kontakt 
Vi samarbetar i denna rekrytering med Novare Search & Selection.
För frågor kontakta Ebba Levin, ebba.levin@novare.se, 0735 233 017 alternativt researcher Ambjörn Ingvaldson, ambjorn.ingvaldson@novare.se.

Ansökan
Låter detta som en spännande utmaning för dig? Vid intresse är du välkomen att registrera din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 1 november. Urvalet sker löpande och intervjuer kan påbörjas innan ansökningstidens slut. Vi tar inte emot ansökningar via mejl eller brev.

Systembolagets uppdrag baserar sig på omsorgen om folkhälsan. Visionen är att skapa ett samhälle där alkoholdrycker njuts med omsorg om hälsan så att ingen tar skada. Systembolaget bidrar med kunskap, både när det gäller mat och dryck och alkoholens påverkan på hälsan. På så vis vill vi inspirera till medvetna dryckesval och ett hälsosammare förhållningssätt till alkohol. För mer information se omsystembolaget.se.

Dela detta jobb

Logga
Hållbarhetsansvarig till huvudkontoret

Systembolaget