ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Gruppchef redovisning och bokslut till AcadeMedia

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2021-12-11

Ansök nu

Gruppchef redovisning och bokslut till AcadeMedia

Vill du arbeta i en dynamisk organisation med världens viktigaste uppdrag? Samtidigt som du bidrar till att göra Academedias ekonomifunktion till en av Sveriges mest moderna och effektiva? Du kommer att leda den grupp som har ansvar för bokslutsprocessen.  Du blir en del av ett högpresterande team som sätter trivsel hög på agendan.

Detta söker vi

Som gruppchef för redovisning och bokslut arbetar du för våra förskolor, grundskolor och gymnasieskolor. Gruppen är en del av AcadeMedias ekonomiservice. Ekonomiservice är ansvarigt för redovisning, bokslut, fakturering, intäktshantering samt leverantörsreskontra och har kontor i både Stockholm och Göteborg. 

I rollen som chef för gruppen redovisning och bokslut kommer du ha personalansvar för cirka 10 redovisningsekonomer. Du kommer också att ha ett övergripande ansvar för bokslutsprocessen samt kvalitetssäkra att månads- och årsbokslut upprättas i enlighet med gällande regelverk. Du kommer att ha ett tätt samarbete med ledningsgruppen för ekonomiservice samt en nära dialog med övriga inom avdelningen, business control och verksamheterna. Tillsammans med avdelningen kommer du att arbeta med att kontinuerligt bygga upp och vidareutveckla rutiner och processer för redovisning och bokslut.

Tjänsten är placerad på AcadeMedias huvudkontor på Adolf Fredriks Kyrkogata 2 och du kommer rapportera till chefen för ekonomiservice.

Dina arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter och ansvarsområden kommer främst att omfatta:

  • Stöttning och coachning av medarbetare inom gruppen

  • Leda, fördela och koordinera arbetet med månads-, kvartals- och årsbokslut inklusive planering och säkerställande av processer

  • Arbeta proaktivt med att förbättra processer och tydliggöra rutiner samt stötta i olika redovisnings- och bokslutsutmaningar

  • Driva kontinuerligt förbättringsarbete inom gruppen redovisning och bokslut

  • Kontakt med revisorer, koncernekonomi, business control, lönefunktionen m.m.

  • Hålla dig uppdaterad och á jour med förändringar inom redovisnings- och skatteområdet

Din profil

Du har en akademisk utbildning och minst fem års erfarenhet av revision och/eller redovisning samt bokslutsarbete. Du har erfarenhet avpersonal- eller arbetsledaransvar. Vidare har du mycket goda kunskaper i Excel och är van vid att använda olika system för att effektivisera arbetet. Du behärskar svenska väl i tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en stor koncern med transaktionsrika flöden.

Du som person

Vi söker dig som brinner för ledarskap samt av att driva förbättringar. För att trivas i den här rollen är det viktigt att du är trygg i din yrkesroll och har förmåga att självständigt driva ditt och teamets arbete framåt. Att du är en person som förstår vikten av god struktur och kvalitet i gruppens leveranser är avgörande för att nå framgång. Du har en god känsla för både helhet och detalj. Eftersom AcadeMedia är en dynamisk organisation med ett högt tempo är det viktigt att du har ett flexibelt och anpassningsbart förhållningssätt. Slutligen ser vi att du är en kommunikativ person som värdesätter ett gott samarbete och en öppen dialog med dina kollegor och medarbetare.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar AcadeMedia med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor kontaktar du Caroline Björk, 073- 303 34 66 eller Vilda Cygnaeus, 070-557 96 06.

Välkommen med din ansökan!

AcadeMedia skapar möjligheter för människor att utvecklas. Våra 15 900 medarbetare på våra drygt 640 förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildningar har ett gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. AcadeMedia är Norra Europas största utbildningsföretag och är noterat på Nasdaq Stockholm med en omsättning på cirka 10 miljarder. Vi är norra Europas största utbildningsföretag med verksamheter i Sverige, Norge och Tyskland. Vår storlek skapar trygghet och ger oss förutsättningar att vara en långsiktig och stabil utbildningsaktör som bidrar till det gemensamma samhällsbygget. Läs mer om företaget på academedia.se.

Dela detta jobb

Gruppchef redovisning och bokslut till AcadeMedia

Prodiem