ekonomijobb.se

loga

Gruppchef ekonomisk förvaltning

Företag Riksbyggen
Ort
Kategorier
Utgår

2020-08-10

Ansök nu

Gruppchef ekonomisk förvaltning

Vi söker dig som vill vara med att utveckla vår ekonomiska förvaltning till den bästa i branschen! Är du en person med stor kunskap om redovisning och ekonomiska flöden? Har du en bakgrund inom ekonomi och erfarenhet av ledarskap? Sök då tjänsten för att bli gruppchef för vårt glada team med ekonomer!

Vad ska du göra?

Som gruppchef för ekonomisk förvaltning är ditt främsta uppdrag att vara en engagerad och närvarande ledare för gruppens medarbetare. Du kommer även att tillsammans med övriga chefer och arbetsledare inom marknadsområdet bidra till att utveckla vår organisation.

I rollen som gruppchef ingår att utveckla den ekonomiska förvaltningen genom att ständigt utveckla vårt arbetssätt och processer. Du utgör navet i ekonomienheten och säkerställer att leveransen sker enligt lagstiftning och i enlighet med våra avtal.

Som chef i Riksbyggen ingår att skapa engagemang och motivation, liksom förutsättningar för medarbetare att kunna utvecklas och ta eget ansvar. Du har också en viktig uppgift att forma ett positivt arbetsklimat och en dynamisk arbetsplats där mål, arbetsuppgifter och ansvar är tydliga. Som chef har du också ansvar för att hantera både kunder och leverantörer affärsmässigt, för att skapa bra relationer och bidra till en lönsam affär.

I uppdraget ingår också frågor kring resursplanering och kompetensförsörjning. Du har ett nära samarbete med andra delar av verksamheten och tillsammans med övriga kollegor i verksamheten ska vi stärka och utveckla initiativkraft, affärsmässighet och servicekänsla.  Du har personalansvar för ekonomer och ekonomiassistenter som du leder och coachar för att de ska utvecklas både som personer och i sitt arbetssätt. I ditt ansvar ingår att löpande följa upp att gruppen levererar enligt uppsatta mål. Du genomför medarbetar- och lönesamtal.

Som del i tjänst förväntas du som gruppchef också ha leveransansvar, och därmed hantera ekonomin för flera av våra kunders räkning. Det innebär att du bland annat sköter löpande redovisningen, hanterar bokslut och årsredovisning, formar budget och prognoser för våra kunder.

Vem är du?
Vi söker dig som har bakgrund inom ekonomi och har erfarenhet av att leda människor. Du skall ha ett kommunikativt och inkluderande ledarskap. Du har en ekonomisk utbildning från universitet eller motsvarande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av fastighetsekonomi, samt har haft en ledande roll med resultat- och verksamhetsansvar samt dokumenterad erfarenhet av personalledning inom det ekonomiska området.

Som person är du målmedveten, logisk och strukturerad samt har förmågan att se helheten. Du gillar människor och är relationskapande, affärsmässig och resultatmedveten. Du ser mervärdet i att utveckla medarbetare och skapa framgångsrika team samtidigt som du vågar ställa krav på. Du är kvalitetsmedveten, socialt utåtriktad, har ett starkt engagemang och trivs med att arbeta med många interna och externa kontakter. Du är en drivande och tydlig ledare som har förmåga att skapa en öppen och förtroendefull dialog och informera på ett tydligt sätt.

Tjänsten kräver körkort. Viss del av arbetet kommer att ske kvällstid, detta kompenseras med en i övrigt flexibel arbetstid. Som anställd inom Riksbyggen förväntas du också vara ledamot i någon/några bostadsrättsföreningar. Som gruppchef rapporterar du direkt till leveranschefen.

Placeringsort för tjänsten är Uppsala

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

Låter detta spännande?

I så fall ska du skicka din ansökan till oss via www.riksbyggen.se under Jobba hos oss/Lediga jobb så snart du kan, dock senast den 2020-08-10. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Vid frågor om tjänsten kontakta marknadsområdeschef Ulrika Båth, mobilnr 070-229 82 15.

Dela detta jobb

loga
Gruppchef ekonomisk förvaltning

Riksbyggen