ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Group Head of Financial Control till Bonava

Företag Mpya Finance AB
Ort
Utgår

2022-06-13

Ansök nu

Group Head of Financial Control till Bonava

Vill du arbeta i ett internationellt bolag med familjär känsla där du kan bidra och växa? Brinner du för ledarskap, koncernredovisning och förändringsarbete? Då kan rollen som Group Head of Financial Control till Bonava vara din nästa utmaning.

Vad kan Bonava erbjuda dig?
På Bonava utmanar vi oss själva varje dag, drivs av en passion för att skapa hem och lyckliga grannskap för fler. Vi strävar mot höga mål och har väldigt kul på vägen. Vi är ett stort internationellt företag med en familjär känsla och tillsammans kan vi erbjuda ett brett utbud av kompetens. Fokus för verksamheten är att skapa attraktiva bostäder av hög kvalitet till rimliga priser.

I rollen som Group Head of Financial Control kommer du ha en viktig roll i Bonavas fortsatta utveckling och lönsamhet. Du har det övergripande ansvaret för externrapportering samt säkerställa kvalitén i redovisningen och rapportering och för att vidareutveckla funktionen. Tillsammans med ditt team kommer du ha ansvaret för konsolideringen av koncernens bolag för både utfall och prognos och säkerställer en korrekt och högkvalitativ legal och operativ rapportering. Du förbereder med teamet finansiella rapporter till styrelse och marknad.

Du kommer jobba tätt tillsammans med Head of Finance för respektive affärsenhet samt Executive Management Group.

I rollen ingår budget- och personalansvar för tre medarbetare och du rapporterar till CFO. Tjänsten är placerad på Bonavas huvudkontor i Stadshagen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Leda och utveckla det dagliga arbetet på koncernredovisningsavdelningen, entusiasmera individ och grupp.
  • Ytterst ansvarig för framtagande och kvalitetssäkra den finansiella rapporteringen såsom delårsrapporter och årsredovisning enligt IFRS.
  • Kontakter med Head of Finance i de olika affärsenheterna vad gäller olika frågor/stöd kring redovisning och rapportering.
  • Upprätta budget, prognos och uppföljning för moderbolaget Bonava AB.
  • Kontinuerligt förbättra befintliga rutiner/processer /systemstöd.
  • Arbeta med koncernövergripande utvecklingsprojekt ex operationell effektivitet och digitalisering.
  • Kontakt med revisorer och intern funktionen för intern kontroll.

Vem letar vi efter?
Vi söker dig som har akademisk examen och gärna flerårig erfarenhet från en liknande roll. Du känner dig trygg med att hantera komplexa redovisnings- och skattefrågor samt koncernredovisning och IFRS. Du har erfarenhet av personalledning med god förmåga att inspirera och skapa lagkänsla genom ditt coachande ledarskap. Väsentligt för rollen är att du drivs av att bedriva förändringsarbete och utveckla processer och rutiner. Du är systemintresserad och har goda kunskaper i svenska och engelska. Det är starkt meriterande om du har erfarenhet från bostadsutvecklings-, bygg- och/eller noterade bolag.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du har goda ledaregenskaper och är kommunikativ. Vidare är du strukturerad, nyfiken och har god förmåga att prioritera. Du är lugn och trygg samtidigt som du gillar att arbeta i ett högt tempo med många kontaktytor i en internationell miljö.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Bonava med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Helene Werme på helene.werme@mpya.se eller Maria Brisheim på maria.brisheim@mpya.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt.  Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Group Head of Financial Control till Bonava

Mpya Finance AB