ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Group Financial Controller till KvalitetsBygg

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2022-06-12

Ansök nu

Group Financial Controller till KvalitetsBygg

Kundlogotyp

Kvalitetsbyggsgruppen är en miljövänlig byggkoncern med cirka 90 anställda som utför entreprenader inom nyproduktion och ROT åt nöjda och återkommande kunder. Vi erbjuder merparten av byggrelaterade tjänster under ett och samma tak och våra kunder är såväl företag som privatpersoner. Vår affärsidé är att tillfredsställa våra kunders behov av kostnadseffektiva lösningar och högkvalitativa byggnadsarbeten via hög kompetens, miljövänliga och kvalitativa produkter samt tjänster till rätt pris, i rätt tid och med rätt servicenivå. KvalitetsBygg – Vi bygger din framtid!

Läs gärna mer om oss och våra byggprojekt på www.kvalitetsbygg.se

Vad KvalitetsBygg erbjuder dig

KvalitetsBygg är ett entreprenöriellt byggbolag som har vuxit kraftigt de senaste åren. Bolaget har ett stort kundfokus och en företagskultur som präglas av värderingarna; ärligt engagemangstarka tillsammans och nytänkande i allt. Det händer mycket med andra ord!

Vi sitter på ett toppmodernt kontor i Västberga, där vi kan mötas såväl i ett djungelrum som i ett bollhav eller varför inte i ett akvarierum. Om du behöver en bensträckare kan du kila ner i receptionen och använda vår golfsimulator som finns tillgänglig för alla medarbetare. Oavsett rum så möts du av en varm och välkomnande atmosfär hos oss!

Ansvarsområde som Group Financial Controller

I samband med tillväxten ska nu ekonomifunktionen stärkas upp med en Group Financial Controller. Tjänsten är ny på företaget vilket innebär att du kommer få vara med och påverka rollens innehåll utifrån dina egna erfarenheter och förmågor. Att sätta struktur, processer och effektivisering ligger högt upp på agendan. Du kommer även ha en rådgivande roll inom koncernen och verka för att ekonomifunktionen arbetar så enhetligt och effektivt som möjligt.

Som Group Financial Controller kommer du att ha ett övergripande ansvar för bolagets koncernredovisning. I koncernen ingår ca 30 legala enheter som ska konsolideras och du kommer att ha ett nära samarbete med Redovisningschefen och ansvariga för dotterbolagen. Du kommer att arbeta med att vidareutveckla rapporteringsstrukturen och ha en nära dialog med CFO och revisorer avseende frågor kring regelverk, redovisningsprinciper och intern kontroll. I rollen kommer du att rapportera till CFO.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer innefatta:

  • Konsolidering och kvalitetssäkring av koncernens tertial-och årsbokslut

  • Årsredovisning för koncernen enligt K3

  • Hålla sig á jour och driva dialog av kring redovisningsprinciper och regelverk

  • Transfer pricing och övriga skattefrågor

  • Kontakt med externa revisorer gällande intern kontroll och redovisningsfrågor

  • Behjälplig vid förvärv utifrån ett finansiellt perspektiv

  • Delaktig i sammanställning av material och underlag för ledning

  • På sikt implementera ett nytt konsolideringssystem

  • Delta i projekt och utföra ad hoc-uppgifter

Vem är du?

Som person är du strukturerad och värdesätter en hög kvalité. Du besitter förmågan att ta egna initiativ och sätta en övergripande plan för att driva ditt arbete i mål. Att få uppgifter och idéer genomförda och implementerade i verksamheten är något som du motiveras av. Då rollen innebär flera kontaktytor med kollegor inom organisationen och externt, besitter du en god kommunikativ förmåga.

Din profil

När det kommer till din erfarenhet så ser vi att du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning. Du har erfarenhet av att arbeta med konsolidering av redovisning och har haft ansvaret att upprätta koncernredovisningen för ett bolag. Vidare besitter du förmågan att tolka regelverk för att sedan på ett lättförståeligt sätt presentera och kommunicera slutsatser. Du har tidigare arbetat med system- och förbättringsprojekt, och har ett intresse för sådana frågor.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar KvalitetsBygg med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073-384 23 94 alternativt Jakob Altensten på Prodiem, tfn 073-344 51 80.

Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Group Financial Controller till KvalitetsBygg

Prodiem