ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Group Financial Controller till INSTALCO

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2022-06-13

Ansök nu

Group Financial Controller till INSTALCO

Vill du arbeta på ett av de mest snabbväxande bolagen på Large Cap i en utvecklande roll på koncernnivå? Vill du vara en del av ett ambitiöst team, i en nyckelfunktion med överblick över koncernens verksamhet och ekonomi? Och vill du arbeta i en bred roll som innefattar en stor del projekt och utvecklingsarbete? Då har du här en fantastisk möjlighet som du inte får missa!

Detta söker vi

Instalco söker nu en analytisk Financial Controller. Rollen passar perfekt för dig som vill se till helheten i ett bolag och arbeta med en stor variation av arbetsuppgifter. Rollen är ny på företaget vilket innebär att du till viss del kommer att få vara med och påverka tjänstens utformning. Som en följd av den tillväxtfas som Instalco är inne i kommer du att ha en viktig roll i arbetet med att effektivisera och implementera nya processer samt arbeta med förvärvsfrågor och onboarding av nya bolag.

Du kommer ingå i ett litet team där ni tillsammans är Instalcos spetskompetens inom finansiell kontroll och legal rapportering. Rollen innebär stort ansvar för inrapporteringen från koncernens bolag med fokus på att säkerställa och effektivisera rapporteringsprocessen med hög kvalité och säkerhet. Du kommer rapportera till CFO, som du även kommer att ha ett tätt samarbete med. Du kommer ha många kontaktytor mot bl a övriga på huvudkontoret, dotterbolagen samt Group Business Controllers.

Tjänsten är placerad på Instalcos huvudkontor på Lilla Bantorget i centrala Stockholm. Visst resande inom Norden är en del av tjänsten.

Dina arbetsuppgifter

  • Uppföljning och kvalitetssäkring av koncernens månatliga bokslut

  • Framtagande av månatligt presentationsmaterial till koncernledning, styrelse och kvartalsvis extern information

  • Vara en nyckelperson i projekten att leverera delårsrapporter och årsredovisning

  • Handleda nyförvärvade bolag att integreras i den finansiella rapporteringen

  • Utbildningar, rapporteringsrutiner och instruktioner för koncernens bolag

  • Uppföljning av intern kontroll

  • Konsolidering av budget och prognoser

  • Kontinuerligt utveckla processer och rutiner, manualer, verktyg med mera.

Din profil

Du har en akademisk utbildningsbakgrund inom ekonomi, finans eller motsvarande. Du har minst 5 års erfarenhet av att arbeta som financial controller eller revisor. Du har helhetsförståelse för ett bolags redovisning och erfarenhet av svenska redovisningsregler och IFRS. Du har grundläggande förståelse och ett intresse för koncernredovisning. Vi ser det som positivt om du har arbetat i en internationell eller nordisk organisation. Eftersom du kommer att ha mycket kontakt med våra dotterbolag är mycket goda kunskaper i engelska, liksom svenska ett krav. Talar du finska är det meriterande. Vidare är du en stark användare i olika system, databashantering, Excel och PowerPoint. Har du även erfarenhet av Aaro är det ett stort plus.

Du som person

För att trivas i den här tjänsten som Financial Controller ser vi att du är flitig, effektiv och har god prioriteringsförmåga. Att leverera med kvalité är en självklarhet för dig och du ser till att ha en god struktur i ditt arbete. Då det händer mycket på Instalco är det viktigt att du har en positiv inställning till förändring och förnyelse samt trivs i att arbeta i ett högt tempo. Då tjänsten bygger på samarbete med såväl kollegor inom teamet som med dotterbolagen, fäster vi stor vikt vid din kommunikativa förmåga. Då du även kommer vara delaktig i utvecklingsarbetet inom enheten är det också viktigt att du är en problemlösare som hela tiden reflekterar över hur saker och ting kan göras effektivare och bättre.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Instalco med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Petra Bennarp på Prodiem, tfn 070-916 39 18 eller Anna Abrahamsson på tfn 070-691 01 35.

 

 

Dela detta jobb

Group Financial Controller till INSTALCO

Prodiem