ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Group Financial Controller till H&H Group

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2021-12-15

Ansök nu

Group Financial Controller till H&H Group

Kundlogotyp

H&H Group AB söker nu en Group Financial Controller med huvudet på skaft och klipp i steget som vill vara med i en spännande tillväxtfas. Lockas du av möjligheten att få lära dig mycket i en koncernredovisningsroll med många kontaktytor? Få möjlighet att vidareutveckla controlling-perspektivet på koncernnivå? Vill du arbeta nära koncernledningen och rapportera till Group Controller i en dynamisk och snabbt växande koncern? Då kan detta vara en roll för dig!

Vi söker dig som vill ta steget till rollen som Group Financial Controller, med fokus på koncernredovisning och rapportering. Tjänsten är ny inom företaget vilket innebär att du kommer vara med att påverka rollens utformning. Du kommer tillsammans med Group Controller att arbeta med den legala och operativa konsolideringen av koncernens idag 21 dotterbolag, styra och utveckla årsredovisningsprocessen samt stödja affärsverksamheten inom skatt-, redovisning-, rapportering- och controllingfrågeställningar.

Tjänsten rapporterar till Group Controller och du kommer ingå i Group Finance teamet som kommer att bestå av fyra personer.

Huvudsakliga ansvarsområden

I rollen som Group Financial Controller ingår bland annat följande arbetsuppgifter:

  • Hantera månatlig rapportering från dotterbolagen och tillse att dessa är rimliga och korrekta

  • Upprätta koncernens månadsbokslut med stöd av Group Controller

  • Sammanställa material till koncernens årsredovisning samt ansvara för och styra årsredovisningsprocessen för dotterbolagens årsredovisningar

  • Delta i upprättande av koncernens årliga impairment tester

  • Ad hoc utredningar och analyser

  • Vara ett stöd och back-up till dotterbolagens ekonomifunktioner

  • Proaktiv och kontinuerlig utveckling av finansiella processer, uppföljningsmodeller, rapporter och system

  • Kassaflödesanalyser och skatteberäkningar 

  • Att integrera förvärv i koncernen

Din profil

Vi söker dig som har en relevant utbildningsbakgrund inom ekonomi och har troligen arbetat som revisor i 2-4 år. Du kan även ha tillskansat dig erfarenhet inom redovisning och koncernredovisning i en annan roll. Du har haft internationella kontaktytor i dina tidigare roller och du känner dig bekvämt med att tala och skriva engelska.

Du har en god förståelse för processer, har ett stort systemintresse samt har en talang för att identifiera möjligheter och förbättringar samt implementera dessa.

Du som person

För att passa i rollen är du en strukturerad och analytisk person som är van att leverera med kvalitet samtidigt som du alltid utgår utifrån ett väsentlighetstänk. Av andra betraktas du som en typisk ”doer” som är van att driva ditt arbete framåt. Du är nyfiken, vågar utmana det rådande och motiveras av att hitta de bästa lösningarna. Eftersom H&H Group är en entreprenöriell koncern är det även viktigt du trivs i en fartfylld och dynamisk miljö. Slutligen ser vi att du är en god kommunikatör med förmågan att lyssna in situationer och värdesätter ett nära samarbete med dina kollegor runtom i organisationen.

Detta erbjuder vi

Du kommer att erbjudas en utmanande och spännande roll i en stimulerande miljö på H&H Groups kontor på Sveavägen 20 i Stockholm. Vi erbjuder en öppen, kreativ och snabb miljö där det egna ansvaret får stort utrymme. Dina framtida kollegor är ett glatt gäng som brinner för ekonomi och har en hög ambitions- och servicenivå. Här finns goda utvecklingsmöjligheter för den som vill.

Ansökan

Då tjänsten skall tillsättas så snart som möjligt vill vi gärna ha din ansökan snarast. Intervjuer sker löpande och annonsen är publicerad tills dess att tjänsten är tillsatt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073-384 23 94 eller Anna Abrahamsson, tfn 070-691 01 35.

Välkommen med din ansökan!

H&H Group AB samlar Sveriges främsta kommunikationskompetens i 13 ledande byråer: Hallvarsson & Halvarsson, Comprend, Springtime Intellecta, Jung, Creo, Berntzon Bylund, Identx, Bysted, Involve, Consilio, Savvy, Wonderland och Axiom Insight. H&H Group har idag en byråintäkt på knappt 500 miljoner SEK med drygt 300 konsulter som bistår kunder i över tio länder från våra kontor i Stockholm, Malmö, Linköping och London. För mer information se halvarssongroup.com

Dela detta jobb

Group Financial Controller till H&H Group

Prodiem