ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Group Financial Controller till Connect Bus

Företag Mpya Finance AB
Ort
Utgår

2022-12-25

Ansök nu

Group Financial Controller till Connect Bus

Är du en driven och nyfiken person som har ett stort intresse för redovisning och som trivs med att jobba både operativt och strategiskt? Till kontoret i Göteborg söker Connect Bus nu en Group Financial Controller som tillsammans med ekonomifunktionen vill bli en del av den förändrings- och tillväxtresa som Connect Bus fortfarande befinner sig på. De kan erbjuda en spännande roll i en bra arbetsmiljö med entreprenörsanda. Med en bra ekonomi kan de fokusera på förbättringsarbete och gröna investeringar.

Tjänsten är på koncernnivå och du arbetar för både kontoret i Sverige och Norge.

 Om rollen

Som Group Financial Controller rapporterar du direkt till CFO som sitter i Norge. Du ingår i ett ekonomiteam i Göteborg där du kommer ha ett nära samarbete med redovisningschefen. Du kommer att ha huvudansvaret för koncernredovisningen samt vidareutveckling och effektivisering av redovisningsfunktionen i koncernen.           

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Övergripande ansvar för konsolidering och rapportering till ägare, styrelse och koncernledning inklusive uppföljning av dotterbolag

  • Huvudansvar för boksluts – och årsredovisningsprocessen på koncernnivå

  • Delta i processutvecklings- och digitaliseringsprojekt inom redovisningsområdet

  • Samordning av budgetprocessen i samarbete med verksamhetscontrollers

  • Upprättande och uppföljning av likviditetsprognoser

  • Bidra till utveckling av styrprocesser och system

  • Delta i internrevisioner

Din profil

Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi samt erfarenhet från en likande roll inom ett större företag. Du har troligtvis en bakgrund från revision och besitter goda redovisningskunskaper. Du har erfarenhet av konsolidering och IFRS samt en förmåga att se samband mellan processer och siffror. Vidare har du erfarenhet av nuvärdesberäkningar och lönsamhetsanalyser. Vi tror att du är förtroendegivande, nytänkande och du vill gärna vara med och påverka bolagets utveckling.

Som person är du driven och känner dig bekväm med ett högt tempo. Vidare är du ansvarstagande och lösningsorienterad med god samarbetsförmåga. Du är strukturerad, noggrann och har en stark analytisk förmåga. Du är tydlig i din kommunikation och har lätt för att skapa goda relationer med olika kontaktytor. Du tycker om att arbeta strategiskt och operativt med diverse förbättringsprojekt samt processutveckling inom redovisningsavdelningen. Du är van att prioritera och lägger stor vikt i att hålla hög kvalitet i det du levererar. Du kan se helheten och har samtidigt en känsla för detaljer.  Avslutningsvis tror vi att du har ett gott siffersinne och aktivt omvärlds bevakar lagar och regler. Du har en förmåga att sammanlänka operativt arbete med Connect Bus strategiska mål och visioner. Rollen förutsätter att din engelska är god både i tal och skrift samt att du förstår norska. 

Hur gör jag nu?

I den här rekryteringen samarbetar Connect Bus med MPYA Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Antonsson på telefon 0709-318769 eller Linda Målberg på telefon 0733-807788. 

Vi ser framemot din ansökan!

 

Dela detta jobb

Group Financial Controller till Connect Bus

Mpya Finance AB