ekonomijobb.se

Vi behöver vi nu förstärka huvudkontoret med en Group Financial Controller. Är du en utåtriktad controller eller redovisningsekonom som vill utvecklas mer åt controlling-hållet och vill jobba i ett internationellt, börsnoterat, tillväxtbolag så är detta rollen för dig. BIMobject utvecklar molnlösningar och tjänster inom BIM (bygginformationsmodellering) och är ett av marknadens snabbast växande företag inom digitalisering av produkter och produktinformation. Nu söker de en Financial Controller till huvudkontoret i Malmö. I rollen ansvarar du för konsolidering, säkerställer leveransen från dotterbolagen och är deras bollplank. Du kommer också lägga stort fokus på cost controlling och resultatanalys för koncernen.  Du rapporterar till CFO.

 Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Konsolidering av verksamheterna i dotterbolagen
  • Resultatanalys
  • Cost controlling
  • Delaktig i månads- och årsbokslut och bistår med underlag till årsredovisning
  • Leda arbetet för redovisningen i moderbolaget och vara kontaktperson för dotterbolagen
  • Utveckla och underhålla administrativa rutiner, processer och internkontroller

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som är Civilekonom eller motsvarande och du bör ha ett par års erfarenhet från liknande roll. Du bör ha viss erfarenhet av koncernredovisning och har du kunskaper inom IFRS är det meriterande. Det är också ett plus om du har erfarenhet av Aaro. Då du dagligen har internationella kontakter behöver du obehindrat tala och skriva både svenska och engelska. Det är också en fördel om du har arbetat i en internationell verksamhet.

Personliga egenskaper
För att trivas och klara av rollen bör du vara strukturerad och processorienterad. Utöver det behöver du också vara prestigelös och ha en hands-on-attityd då rollen innebär att du måste ta dig an uppgifter både av hög och låg karaktär. Du tycker om att ha en central och synlig roll och vara aktivt nätverkande inom organisationen.

Vad erbjuder vi?
Då detta är en ny roll har du stora möjligheter att vara med och påverka utformningen. Du får också goda utvecklingsmöjligheter i takt med att bolaget växer.

Placeringsort:
BIMobject sitter i fina lokaler i centrala Malmö

 Om BIMobject
BIMobject erbjuder webbtjänster kopplade till BIM-objekt såsom molnbaserad lagring och publicering av BIM-objekt, dataanalys samt objektspecifik information. Vi erbjuder också utveckling, det vill säga programmering med fokus på att producera nya BIM-objekt och konvertera äldre datafiler. Lösningarna riktar sig till tillverkare av bygg- och inredningsprodukter, användare av BIM-filer (exempelvis ingenjörer, arkitekter och designers) samt fastighetsägare.

BIMobjects vision är att varje bygg- och inredningsprodukt ska ha en digital version i form av ett BIM-objekt som tillgängliggörs för alla användare överallt via BIMobject Cloud.

BIMobject omsätter ca 114 mSEK, har ca 200 anställda och är listat på Nasdaq, First North Stockholm.

Group Financial Controller till BIMobject i Malmö

Företag MERITMIND AB
Ort
Utgår

2019-08-11

Ansök nu

Dela detta jobb