ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Group Financial Controller till Atlas Copco

Företag Mpya Finance AB
Ort
Utgår

2023-02-24

Ansök nu

Group Financial Controller till Atlas Copco

Vill du arbeta i ett internationellt, stort och fint bolag med stark värdegrund där du kan bidra och växa i din roll som Group Financial Controller? Brinner du för koncernredovisning, konsolidering? Då kan rollen som Group Financial Controller till Atlas Copco vara din nästa utmaning.

Group Accounting ansvarar för konsolideringen av Atlas Copco-koncernen i enlighet med IFRS. Som Group Financial Controller är du en av nyckelpersonerna i koncernens konsolideringsprocess och kommer tillsammans med dina kollegor ansvara för att säkerställa hög kvalitet och effektivitet i rapporteringen och konsolideringen.

I koncernredovisningsteamet arbetar gruppen med arbetsrotation av redovisnings- och rapporteringsprocesser, vilket ger dig möjlighet att lära dig och utvecklas inom olika delar av koncernrapporteringsprocessen och kvalitetssäkring av koncernens finansiella rapporter.

I rollen rapporterar du till Group Accounting Manager. Tjänsten utgår från Atlas Copcos huvudkontor i Sickla.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Kvalitetssäkring av finansiell information från dotterbolagen

  • Delta i upprättandet av månadsbokslut, delårsrapporter, och årsredovisning

  • Säkerställa hög kvalitet i rapportering och konsolidering

  • Tillsammans med resten av teamet driva kontinuerliga förbättringar av rutiner, system och processer inom koncernens finansiella rapportering

  • Delta i olika projekt inom redovisning och rapportering

 

Vem är du?

Vi söker dig som är civilekonom eller liknande med tidigare erfarenhet från kvalificerat redovisningsarbete samt goda kunskaper i IFRS. Du ska under ett antal år ha arbetat självständigt med månads- och årsbokslut och upprättande av årsredovisningar. Du kan även komma med direkt erfarenhet från revision. Som person är du positiv, drivande och tycker om att få lära dig nya processer och rutiner i ditt dagliga arbete. Du är noggrann, strukturerad och har förmågan att arbeta självständigt såväl som i grupp. Givetvis är du serviceinriktad och ser kontakt med människor i organisationen som en rolig del i din roll. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från internationell miljö. Flytande svenska och engelska i tal och skrift är ett krav i tjänsten liksom goda kunskaper i Excel.

 

I denna rekrytering samarbetar Atlas Copco med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Italo Paras på italo.paras@mpya.se eller Helene Werme på helene.werme@mpya.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande – varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt!

 

 

 

Dela detta jobb

Group Financial Controller till Atlas Copco

Mpya Finance AB