ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Group Financial Controller

Företag NIBE AB
Ort
Utgår

2022-12-18

Ansök nu

Group Financial Controller

Som ett led i sin fortsatta expansion behöver NIBE Industrier förstärka sin ekonomifunktion på koncernnivå och söker därför en Group Financial Controller till sitt redovisnings- och rapporteringsteam. 

Tjänsten innebär en förstärkning till ett litet team och rätt kandidat kan därför med sitt kunnande och engagemang påverka utformningen av rollen. I det dagliga arbetet arbetar man tätt med Group CFO, två kollegor som också är Group Financial Controller samt den ansvarige för moderbolagets redovisning och rapportering. Då staben är liten och man jobbar nära koncernledningen finns det mycket goda förutsättningar för en intressant utvecklingsresa.  

I nära anslutning finns koncernens största bolag, NIBE AB, med sin större ekonomiavdelning som man kommer att ha tät kontakt med.

OM TJÄNSTEN

Som Group Financial Controller är du delaktig i upprättandet av koncernkonsolidering och koncernbokslut samt i arbetet med månadsrapporter, delårsrapporter och årsredovisningar. Vidare kommer dina arbetsuppgifter bestå av:

  • Stöttning och utbildning av dotterbolagen i redovisnings- och rapporteringsfrågor

  • Delaktighet i vidareutvecklingen av rutiner och processer

  • Delaktighet i vidareutveckling av systemstöd för intern- och externrapportering

  • Delaktighet i utveckling och underhåll av diverse analysmodeller

  • Internrevisionsbesök på dotterbolagen

  • Intern rapportering

  • Medverkan vid förvärv avseende ex redovisningsfrågor och prissättning

DIN BAKGRUND

Vi söker dig som är utbildad civilekonom och har några års erfarenhet av liknande arbete. Du har troligtvis erfarenhet från revisionsbolag eller från en motsvarande roll i ett internationellt industribolag. För att trivas i rollen ser vi gärna att du har erfarenhet av koncernredovisning och rapportering i tillhörande system och vill lära dig mer. Erfarenhet av IFRS och från Cognos Controller är meriterande. Du behärskar engelska och svenska obehindrat i både tal och skrift samt har goda kunskaper i Excel.

Som person motiveras du av att arbeta mot deadlines och uppsatta mål och har ett tydligt leveransdriv. Du har en god kommunikationsförmåga och kombinerar högt engagemang med ödmjukhet och glimten i ögat. Vidare är du van vid att inneha många kontaktytor, såväl internt som externt. Du är proaktiv, drivande och har ett enkelt och jordnära sätt i ditt samspel med kollegor världen över.

OM ANSÖKAN

Vi tillämpar löpande rekrytering varför vi önskar din ansökan snarast, dock senast den 18 december 2022. Ansökan sker via vår webbsida www.nibe.se under "lediga tjänster". Önskas mer information vänligen kontakta konaktpersonen nedan. 

OM NIBE 

NIBE AB är en modern och framgångsrik industri med en omsättning på drygt 6 miljarder kr/år med drygt 1 600 anställda i Markaryd. NIBE tillhör de marknadsledande i Europa med ett produktsortiment som består av marknadens bredaste program av värmepumpar, varmvattenberedare, solpaneler, biobränsleprodukter, ventilationsprodukter, fjärrvärmeutrustning, braskaminer mm. NIBE AB ingår i det börsnoterade NIBE Industrier som har en omsättning på cirka 30 miljarder kr och mer än 20 500 anställda i över 30 länder.

Att arbeta på NIBE innebär stor frihet under ansvar. Hela koncernen styrs av väl utvecklade affärsprinciper och värderingar som gäller alla. Ödmjukhet, enkelhet och transparens är nyckelorden.

Välkommen till oss, du också.

Kontaktpersoner

Anna Westlin

Group Financial Controller

0433-27 30 00

anna.westlin@nibe.se

Linda Jonasson

Group Financial Controller

0433-27 30 00

linda.jonasson@nibe.se

Per Åström

Head of Talent

0433-27 30 00

per.astrom@nibe.se

Dela detta jobb

logga
Group Financial Controller

NIBE AB