ekonomijobb.se

Group Financial Controller

Företag Hoist Group
Ort
Utgår

2019-07-31

Ansök nu

Group Financial Controller

Hoist Group is an international, customer-driven, entrepreneurial company offering innovative hospitality solutions to thousands of hotels across EMEA. We have over 20 years of proven hospitality experience and our focus is always on helping our customers deliver a great guest experience. We are proud to be working with both smaller independent hotels as well as leading international chains and we are constantly striving to drive growth for our customers. We dare to challenge the market and are always at the forefront of hospitality technology offering turnkey solutions for our customers. We are 500 dedicated colleagues in 18+ countries and our turnover is 134 MEUR

Sista ansökningsdag: 2019-07-31
Plats: Stockholm 

Group Financial Controller till Hoist Group

Hoist Group är helhetsleverantör av tekniska system med integrerade mjukvaror till hotell och offentlig verksamhet. Med mer än 20 års erfarenhet är Hoist Group marknadsledande inom höghastighetslösningar för internet, tv-system, boknings- och back office-system samt låssystem. Hoist Group har sitt huvudkontor i Sverige och har kontor i 18 länder i EMEA-regionen. Hoist Group har cirka 500 anställda och omsatte 1,2 miljarder SEK 2018.

Vill du arbeta i en utvecklande roll på koncernnivå och göra detta i en entreprenöriell och framgångsrik internationell koncern? Trivs du i en roll där du får arbeta brett inom financial control? Och vill du vara en del av ett ambitiöst och rutinerat team i en roll med många intressanta kontaktytor. Då ska du definitivt läsa vidare!

Detta söker vi

Vi söker dig som vill utvecklas i en roll som Group Financial Controller. I rollen kommer du arbeta globalt och inom ett brett spann. Du kommer bland annat att arbeta med kvalitetssäkring och koordinering av bokslutsprocesser, finansiell uppföljning, sammanställning av rapporteringspaket, framtagandet av KPI:er och likviditetsprognoser samt adhoc analyser. Du kommer att ha en central roll inom organisationen, och rollen innebär många internationella kontakter och ett tätt samarbete med dotterbolagens ekonomifunktioner.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

o   Kvalitetssäkring och koordinering av månadsbokslut

o   Delaktig i kvartals-och årsbokslut

o   Säkerställa och analysera dotterbolagens inrapportering

o   Delaktig i budget och prognosarbetet

o   Sammanställning av rapportpaket såsom standardrapporter, KPI:er samt managementrapporter till ledning och styrelse

o   Likviditetsprognoser

o   Analys av nyckeltal och diverse adhoc analyser

o   Delaktig i vidareutveckling av koncernens ramverk inom intern kontroll

o   Proaktivt driva och delta i effektivisering av redovisningsrutiner och processer

Du kommer att rapportera till Group Controller och vara placerad i moderna ljusa lokaler på huvudkontoret i Solna Strand.

Din profil

Vi söker dig som har en akademisk utbildningsbakgrund inom ekonomi, gärna med inriktning mot redovisning. Därefter har du ca 2-5 års relevant arbetslivserfarenhet. Troligtvis arbetar du idag som revisor, redovisningskonsult eller redovisningsekonom alternativt i en likande roll. Du är systemintresserad och har goda kunskaper i excel. Då Hoist Group är en internationell koncern, förutsätter vi att du har goda kunskaper i engelska, i såväl tal som skrift. Erfarenhet av koncernrapportering är meriterade.

Du som person

För att passa in på Hoist Group är du en positiv och nyfiken person som trivs med att arbeta i en entreprenöriell miljö. Du är van att driva ditt arbete framåt och har förmågan att ta egna initiativ. Vidare är du en flexibel person som är bra på att skapa strukturer i en förändring miljö och ditt arbete kännetecknas av en hög kvalité. Eftersom du kommer att ha många kontaktytor i rollen är det avgörande att du trivs i samarbetet med andra och är lyhörd och smidig i ditt sätt att kommunicera.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Hoist Group med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073-384 23 94 alt Viktoria Simmingsköld, tfn 070- 999 97 01.

Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Group Financial Controller

Hoist Group