ekonomijobb.se

Group Business Controller till Svenska Handelsfastigheter

Företag Mpya Finance AB
Ort
Utgår

2021-09-22

Ansök nu

Group Business Controller till Svenska Handelsfastigheter

Är du Business Controller idag och söker en bredare roll där du får utvecklas strategiskt på gruppnivå? Då tror vi att rollen som Group Business Controller hos Svenska Handelsfastigheter kan vara din nästa utmaning.

Vad kan Svenska Handelsfastigheter erbjuda dig?
Svenska Handelsfastigheter är den långsiktiga fastighetsaktören som genom samverkan med ledande detaljister skapar morgondagens handelsplatser. Nu kompletterar vi ekonomiavdelningen med en nyinrättad roll som Group Business Controller. Det är en bred roll där man arbetar nära ledning och styrelse och du som medarbetare kommer att få möjlighet att utvecklas. Hos oss händer det mycket och du som söker en föränderlig miljö och en roll där du växlar mellan operativa och strategiska utmaningar kommer att trivas hos oss. Rollen rapporterar till CFO och är placerad på vårt huvudkontor i centrala Stockholm.

I rollen ingår att:

  • Ansvara för framtagning av ekonomisk rapportering och beslutsunderlag samt vara finansiell och strategisk sparringpartner till CFO och ledning

  • Extern rapportering, delårsrapporter, årsredovisning

  • Ansvara för likviditetsuppföljning och prognos samt resultatuppföljning och prognos

  • Delaktig i budgetprocessen

  • Delaktig i DD- och förvärvsprocessen vid förvärv av bolag, fastigheter och mark

  • Lägga upp lån i treasurysystemet, analys av finansieringsportföljen samt avstämning mot finanspolicy

  • Kalkylering och analysarbete kopplat till finansiering samt rapportering till bank

  • Utveckla och förbättra styrdokument, rutiner, processer och arbetssätt för att i allt väsentligt bli börsfähigt

  • Ansvara för och deltaga i olika typer av projekt och utredningar

Vem letar vi efter?
Vi söker dig som är analytisk med affärsmässig utgångspunkt och förmåga att se verksamheten ur ett helhetsperspektiv.  Du har en akademisk utbildning och arbetat några år i en controllerroll.  För att lyckas i rollen ska du vara proaktiv, pedagogisk, behärska svenska och engelska i tal och skrift samt ha förmåga att skapa och bibehålla goda relationer. Som person har du initiativförmåga och uppskattar att vara delaktig i att bygga rollen som Group Business Controller samt att arbeta med de utredningar och projekt som du eller vi tillsammans identifierar. Har du tidigare erfarenhet av bygg- eller fastighetsbranschen eller från tillväxtbolag ser vi det som meriterande liksom tidigare erfarenhet från en roll som Group Business Controller.

Har vi väckt din nyfikenhet och vill du veta mer?
I denna rekrytering samarbetar Svenska Handelsfastigheter med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du mycket välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Helén Lissäng på helen.lissang@mpya.se eller Helene Werme på helene.werme@mpya.se. Varmt välkommen med din ansökan!

 

Dela detta jobb

Group Business Controller till Svenska Handelsfastigheter

Mpya Finance AB