ekonomijobb.se

Group Business Controller till Nobina – ett hållbart företag

Företag Mpya Finance
Ort
Utgår

2020-02-13

Ansök nu

Group Business Controller till Nobina – ett hållbart företag

Är du en nyfiken, trygg Business Controller som brinner för system, skapa struktur och driva förändring? Har du erfarenhet av att driva projekt och trivs som bäst i en dynamisk miljö med många kontaktytor? Då kan tjänsten som Group Business Controller på Nobina vara en tjänst för just dig!

Vad kan Nobina erbjuda dig?

Nobina är ett företag i tiden med ett stort miljötänk och vars framgång bidrar till ett bättre mer hållbart samhälle. Här får du möjlighet att bli en del av Nobinas centrala Controllerteam och arbeta i en kreativ och flexibel miljö.  Det senaste året har Nobina rekryterat flera nyckelpersoner och förvärvat bolag. Kulturen på Nobina präglas av engagemang, glädje och omtanke där din kompetens kommer att göra skillnad.

Som Group Business Controller får du en nyckelroll i att bygga upp en stark Controllerfunktion. Du kommer tillsammans med övriga i controllerteamet ansvara för rapportering, utveckling av ekonomistyrningen, budget/prognos och dess verksamhetssystem. Det innebär att stötta respektive land samt att utveckla Controllerfunktionen långsiktigt.

Du kommer att ansvara för koncernens rapporterings – och planeringssystem Mercur. Ditt ansvar handlar om att identifiera och vara lyhörd för organisationens behov men också säkerställa och kontrollera att länderna tar sitt delansvar genom att vara närvarande och stöttande.

I rollen rapporterar du till Head of Group Control och tjänsten är belägen på Nobinas huvudkontor i Solna.

I rollen ingår:

  • Tillsammans med övriga controllers i teamet arbeta med rapportering, flerårsprognoser, budget/ prognos och verksamhetsuppföljningar.
  • Utveckla och förvalta koncernens rapporterings- och planeringssystem Mercur.
  • Ge stöd till de operativa bolagen i deras löpande användning av Mercur
  • Initiera och identifiera nya förbättringsåtgärder och effektiviseringar i Nobinas verksamhetssystem. Detta i nära samarbete med övriga koncernekonomi men även dotterbolagens ekonomichefer och controllers.
  • Självständig driva och genomföra olika projekt.

Vem letar vi efter?

Vi söker dig som har flera års erfarenhet som Controller med fokus på rapportering, analys, budget och prognos. Du har också erfarenhet av att driva projekt gällande system för analys och rapportering. Vidare har du ett stort systemintresse och erfarenhet från olika ekonomisystem, med fördel Mercur. Svenska och Engelska talar och skriver du obehindrat.

Som person är du trygg, tydlig och kommunikativ och genom ditt entusiasmerande och pedagogiska sätt får du med dig din omgivning för att driva saker framåt och komma i mål. Du har förmågan att lyfta blicken, se utvecklingsområden och hitta lösningar. Du är en lagspelare och trivs med många kontaktytor.

Har vi väckt din nyfikenhet och vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar Nobina med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du mycket välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Anna Lannerhjelm på anna.lannerhjelm@mpya.se eller Michaela Järnvall på michaela.jarnvall@mpya.se. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan! Varmt välkommen att söka!

Mer om Nobina

Nobina är Nordens största och mest erfarna operatör inom kollektivtrafik med 10 000 medarbetare och 3600 bussar. Vi bedriver trafik åt uppdragsgivare i hela landet, bland andra SL, Västtrafik och Skånetrafiken.

Vår framgång skapar ett bättre samhälle i form av ökad rörlighet, minskad miljöbelastning och lägre samhällskostnader. Vi satsar mycket på hållbarhetsfrågor och har ett stort miljötänk.

Nobina är också stolt partner och sponsor till Stockholm Pride. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför. Detta gäller såväl våra medarbetare som de närmare 1 miljon resenärer som reser med oss dagligen. Läs mer på www.nobina.com

 

Dela detta jobb

Group Business Controller till Nobina – ett hållbart företag

Mpya Finance