ekonomijobb.se

Group Business Controller till Nobina

Företag Mpya Finance AB
Ort
Utgår

2021-09-22

Ansök nu

Group Business Controller till Nobina

Är du en nyfiken, lagspelare och trivs i en föränderlig miljö? Vill du arbeta i ett bolag som bidrar till ett mer hållbart samhälle? Då kan tjänsten som Group Business Controller på Nobina vara en tjänst för just dig!

Vad kan Nobina erbjuda dig?
Den här rollen är för dig som vill utvecklas inom Group Business Control i ett noterat bolag som befinner sig på en mycket spännande resa! Under de senaste åren har koncernen genomgått en omfattande transformering som nu växlas upp genom en tydlig förvärvsagenda, breddad affär och smarta framtidssatsningar.

Rätt kandidat behöver inte kunna allt, men du har ambitioner och drivs av att lära dig. Rollen är till ca 50 % Controller för koncernens centrala funktioner där din huvudsakliga uppgift blir att analysera och kvalitetssäkra rapportering samt även ha en löpande dialog med cheferna inom dessa funktioner och stötta dem i att förbättra strukturerna för ekonomistyrning och resultatuppföljning. Du kommer även driva budgetprocessen och de löpande prognosprocesserna.

De övriga ca 50% kommer du att stötta och arbeta nära övriga controlleravdelningen med finansiell analys (främst i Excel), rapportering till styrelse / ledning och ad hoc-projekt.

Du kommer ha många kontaktytor med fokus på ekonomifunktionen, CFO och övriga chefer för koncernfunktioner samt Controllers i landsorganisationerna. I den här rollen är du en del av controlleravdelningen som består av fyra personer. Rollen rapporterar till Head of Group Business Control och tjänsten är belägen i Solna.

I rollen ingår att:

  • Analysera centrala funktioners resultat och effektivitet, ta fram relevanta KPI:er, samt att dra adekvata slutsatser

  • Stötta cheferna inom de centrala funktionerna med analyser samt i arbetet med att löpande utveckla ekonomistyrningen.  

  • Koordinera och leda budget- och prognosprocessen för centrala funktioner

  • Delta i att analysera och kvalitetssäkra koncernens månads-, kvartals- och helårsresultat samt i arbetet med rapportering till styrelse och ledning

  • Delta i koncernens budgetprocess

  • Leda eller delta i olika ad hoc-relaterade projekt på koncernnivå

Vem letar vi efter?
Vi söker dig som är analytisk med affärsmässig utgångspunkt och har en förmåga att se verksamheten ur ett helhetsperspektiv. Du gillar verkligen Excel och har troligen arbetat med kopplingar mot datalager. Vi ser gärna att du har en förståelse för redovisning samt har god kommunikativ förmåga i tal och skrift på både engelska och svenska. Du är civilekonom eller motsvarande, och har arbetat 2 – 4 år inom Controlling, Transaction Services eller liknande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du är proaktiv, noggrann och van att ha många kontaktytor. Vidare är du nyfiken, lösningsorienterad och besitter en stark egen motor. För att trivas hos Nobina bör du också vara prestigelös och en lagspelare.

Har vi väckt din nyfikenhet och vill du veta mer?
I denna rekrytering samarbetar Nobina med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du mycket välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Anna Lannerhjelm på anna.lannerhjelm@mpya.se eller Helene Werme på helene.werme@mpya.se. Varmt välkommen att söka!

 

Dela detta jobb

Group Business Controller till Nobina

Mpya Finance AB