ekonomijobb.se

Group Business Controller till NIAM

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2021-04-19

Ansök nu

Group Business Controller till NIAM

Detta söker vi
Niam växer och ska nu utöka verksamheten med en Group Business Controller. Vi söker dig som vill ha en varierande roll där du får arbeta brett med budget, prognoser, finansiell analys, uppföljning, projekt och utveckling. Du har hög analytisk förmåga och ett genuint intresse för affären och strategiska frågeställningar. I rollen kombineras löpande arbetsuppgifter med projekt kopplade till bland annat digitalisering och processutveckling. Du blir del av en framgångsrik fastighetskoncern i tillväxt, och kommer ha breda kontaktytor inom organisationen. Ekonomifunktionen består idag av 16 personer och tjänsten är placerad på Niams huvudkontor på Stureplan i centrala Stockholm.

Dina arbetsuppgifter
Tjänsten är bred och varierad, men dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av:

Att ansvara för budget och prognosarbete för Niam AB
Managementrapportering och framtagande av beslutsunderlag till ledning och styrelse
Att supportera ledning och styrelse ad hoc-analyser, projekt och Business Case
Arbete med uppföljning, analys och kontroll utifrån den ekonomiska rapporteringen för bolagen
Att delta i koncernrapportering
Att aktivt medverka i av bolaget efterfrågade förändringsprojekt
Att delta i att utveckla, implementera och följa upp processer och rutiner inom ekonomiområdet, såsom systemrelaterade projekt, interna och externa policies och regelverk samt intern kontroll

Din profil
Du har en akademisk utbildning inom ekonomi i kombination med minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet. Du arbetar troligtvis som Business Controller, Managementkonsult eller inom Corporate Finance idag. Du har hög analytisk förmåga och erfarenhet av strategiskt och framåtriktat arbete. Du är van att bearbeta stora mängder data, och har erfarenhet av att sammanställa och presentera material på ett tydligt och grafiskt tilltalande sätt. Du har god systemvana och goda kunskaper i Office-paketet, i synnerhet PowerPoint och Excel. Slutligen krävs att du kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

Du som person
För att trivas i tjänsten som Group Business Controller på Niam ser vi att du är en driven person som gillar när det händer saker. Du har ett flexibelt förhållningssätt och trivs i dynamiska och föränderliga miljöer. Du har god kommunikativ förmåga, är duktig på att samarbeta med andra och lockas därför av en tjänst med breda kontaktytor. Då du i rollen erbjuds stort eget ansvar är det viktigt att du är en person som håller åtaganden, är van att strukturera ditt arbete och levererar inom givna tidsramar. Du behöver inte ha arbetat med precis samma saker eller i samma bransch tidigare, men vi värdesätter din vilja att lära dig. För att passa i rollen är det därför viktigt att du är öppen för nya kunskaper, intresserad av verksamheten och nyfiken på nya utmaningar inom ditt område!

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Niam med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor kontaktar du Rekryteringskonsult Kim Engdahl på Prodiem, tfn 073-44 55 014.

Välkommen med din ansökan!

Niam är norra Europas ledande kapitalförvaltare inom fastighetsinvesteringar. Vi har sedan år 2000, genom egna fonder eller på uppdrag av finansiella partners, förvaltat över €11 miljarder i totalt investerat kapital varav över €8,5 miljarder har realiserats. Niam har totalt över €3,9 miljarder i tillgångar under förvaltning inom samtliga sektorer i alla Nordens länder. Niam erbjuder institutionella investerare möjlighet att investera på de nordiska marknaderna genom sina fonder. Niam har idag cirka 80 anställda med kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och Luxemburg. Läs mer om företaget på https://niam.se/.

Dela detta jobb

Group Business Controller till NIAM

Prodiem